O reteta simpla de chec pufos marmorat cu cacao pe care o poti face oricand ai pofta de un chec sau atunci cand ai oaspeti. Aspectul frumos marmorat se obtine foarte simplu si nu da gres niciodata. Vezi mai jos metoda.
Reteta de Chec pufos marmorat cu cacao
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 10 | felii |
Preparare: | 15 | minute |
Gatire: | 35 | minute |
Ingredientele retetei de Chec pufos marmorat cu cacao
Cantitati de ingrediente pentru: felii- 3 buc. Oua
- 50 grame Unt 80% grasime
- 225 grame Zahar
- 175 ml Lapte dulce
- 225 grame Faina de grau
- 1 plic Praf de copt
- 15 grame Cacao neagra
Instructiunile retetei de Chec pufos marmorat cu cacao
- Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si tapeteaza o forma pentru chec, cu unt si faina.
- Freaca spuma untul lasat anterior la temperatura camerei, impreuna cu zaharul.
- Incorporeaza galbenusurile pe rand si amesteca bine.
- Amesteca faina cu praful de copt.
- Incorporeaza in unt faina si laptele alternativ, amestecand continuu. Compozitia trebuie sa fie lichida, dar vartoasa. Poti ajusta din cantitatea de lapte in functie de faina.
- Bate albusurile spuma apoi incorporeaza-le in compozitia obtinuta, amestecand de jos in sus cu o spatula.
- Imparte compozitia pentru chec in doua parti egale si in una din ele adauga cacao. Amesteca bine.
- In tava pregatita, pune in mijloc o lingura din compozitia cu cacao.
- Deasupra acesteia, adauga o lingura din compozitia fara cacao.
- Continua cu o alta lingura din compozitia colorata.
- Si tot asa...pana la finalizarea compozitiilor.
- Marmoreaza checul trecand cu varful unei lingurite pe deasupra compozitiei, abia atingand-o, atat cat sa se creeze un model. Nu scufunda lingura prea mult pentru ca se va strica modelul checului in interior.
- Pune la cuptor pentru 35 minute sau pana cand este gata, in urma testarii cu scobitoarea. Checul nu trebuie sa fie necopt insa nici prea copt, altfel va deveni uscat.
- Scoate checul din cuptor si lasa-l la racit in forma asezata pe un gratar, pentru a se raci repede si fundul formei.
- Taie in felii potrivite si serveste!
Buna, foarte aspectuos, checul si cu siguranta, foarte gustos. As vrea sa intreb daca ai cantarit ouale, cate grame au impreuna (presupun ca ai folosit 3 oua mari?). Si ce dimensiuni are tava de chec. Multumesc!
Stefania
Buna Ștefania,
Am folosit oua de tara mai mari, greutatea lor diferă, însă în medie 60 grame (cântărite in coaja).Dacă ai mai mari e ok.
Tava folosita este una de sticla ( durează mai mult coacerea in sticla). Dimensiuni aproximative 25/10/7 ultima fiind înălțimea.Nu mai am acea formă.
Să îmi spui cum ți-a ieșit!
Multumesc frumos pentru raspuns! Iti voi spune de indata ce-mi procur forma de chec adecvata (mi-e lene sa calculez cantitatile). Spor in continuare!
Nu trebuie sa faci tu efortul sa calculezi cantitățile!
Mai sus-pe sub poza principala-acolo unde scrie ” cantități de ingrediente pentru 10 felii” poți da click in chenarul unde scrie 10, modifici cantitatea pe care vrei sa o obții și îți calculează automat ingredientele.
Daca ai forma mai mare, dublează.
Buna ! Se pot face si briose din aceasta reteta?
Buna Cristina,
Desigur, se pot face!
Cu drag!
Excelent!
Mulțumesc