Ciocolata Dukan la pahar

Ciocolata Dukan la pahar este o reteta simpla dar de mare efect. Servita intr-un pahar cu picior, va impresiona orice musafir pretentios si nimeni nu va banui ca este dietetica.

Reteta de Ciocolata Dukan la pahar

Ciocolata Dukan la pahar
Vote: 2
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 1-2 portii
Preparare: 5-10 minute
Gatire: 2-3 minute
Asteptare: 1 ora

Ingredientele retetei de Ciocolata Dukan la pahar

Cantitati de ingrediente pentru: portii
  • 3 buc. Galbenus de ou 
  • 1/4 lingurita Amidon de porumb 
  • 225 ml Lapte dulce 0,1% grasime 
  • 1 lingurita Cacao degresata 
  • 1 lingurita Indulcitor Clio lichid sau dupa gust

Instructiunile retetei de Ciocolata Dukan la pahar

  1. Amesteca intr-un castron galbenusurile cu amidonul pana cand se amesteca complet.
  2. Toarna laptele intr-un ibric, adauga cacao si pune la incalzit la foc mic. Nu trebuie sa fiarba. Poti verifica asa: cand temperatura laptelui este fierbinte pentru deget, ia de pe foc, altfel se branzeste compozitia.
  3. Adauga laptele incalzit peste galbenusuri si amesteca usor, nu cu mixerul (cum am facut eu!) pentru ca se spumeaza si vrei o textura fina.
  4. Pune amestecul pe foc mic pana cand oservi tendinta de ingrosare. Cand incepe sa se lipeasca de spatula, ia imediat de foc. Acesta este un punct critic, daca nu iei la timp, se strica crema. Daca ti se pare ca ar mai fi nevoie de putin amidon, mai adauga un varf de lingurita insa dizolva-l mai intai intr-o lingurita de apa rece.
  5. Adauga indulcitorul si amesteca.
  6. Toarna compozitia in pahare cu picior si depoziteaza la frigider.
  7. Cand s-a racit, ii poti pune deasupra un strat de iaurt amestecat cu 1 lingurita de indulcitor si aroma preferata sau doar o lingurita de iaurt si cu o scobitoare realizeaza un model dupa imaginatie.

Notitele retetei de Ciocolata Dukan la pahar

Daca vrei un aspect si mai sofisticat, cand prepari crema, imparte compozitia in doua si nu pune cacao intr-una din ele.

Cand torni in pahar alterneaza straturile si vei obtine doua culori dar numai dupa ce s-a racit si intarit crema, altfel, straturile se vor amesteca.

2 Comentarii

  1. Maria Magdalena

    Foarte buna , eu am pus si esenta de portocale si scortisoara, insa un pic cam lichida, data viitoare voi pune mai mult amidon.

    1. Ramona (Autor articol)

      Ce idee buna! Am sa incerc si eu cu esenta de portocale si scortisoara.

Comentezi?