Ciorba de oase de porc

Minunata ciorba! Atat de gustoasa! Imi amintesc si astazi o lectie de la scoala generala parca, unde am invatat ca de la porc se consuma totul: intestine, sorici, oase, etc. Si este corecta afirmatia dar nu-mi amintesc sa ne fi specificat ca sunt si atat de bune…Ciorba de oase de porc nu-mi placea pana de curand, cand la mine s-a schimbat nu stiu ce, in materie de gusturi culinare. Culmea e, ca acum sunt innebunita dupa ciorba de oase.

Este cu adevarat foarte buna, cand este acrita cu zeama de varza. Pentru ca am zeama de varza, o folosesc din belsug de cate ori am ocazia. Nu adaug ou, taitei sau fidea, iar legumele le dau pe razatoare pentru ca prefer ciorba de oase de porc cat mai lichida. Asa devine cu adevarat revigoranta.

Reteta de Ciorba de oase de porc

Ciorba de oase de porc
Vote: 3
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 17 portii
Preparare: 30 minute
Gatire: 1 ora

Ingredientele retetei de Ciorba de oase de porc

Cantitati de ingrediente pentru: portii
  • 4 buc. Oase de porc 
  • 1 buc. Morcovi 
  • 1/2 buc. Telina 
  • 1 buc. Pastarnac 
  • 100 ml. Bulion de tomate 
  • 100 ml. Suc de rosii 
  • 1 litru Zeama de varza 
  • 1 buc. Ardei iute rosu 
  • 3 catei Usturoi 
  • 1 legatura Marar verde

Instructiunile retetei de Ciorba de oase de porc

  1. Spala oasele si pune-le la fiert in 4 litri de apa, sau cat sa le acopere.
  2. Curata morcovul, telina si pastarnacul si da-le pe razatoare.
  3. Cand sunt fierte oasele, scoate-le si lasa-le putin la racit ca sa poti scoate carnea de pe ele. Se pot lasa oasele intregi in ciorba, eu prefer sa dezosez carnea, ca atunci cand am ciorba in farfurie sa nu ma lupt cu oasele :) In fotografie am lasat un os intreg, pentru prezentare.
  4. Adauga legumele rase si carnea fasiile de carne scoase de pe os. Daca preferi oasele intregi in ciorba, nu le mai scoate, doar adauga legumele, care vor fierbe repede, fiind date pe razatoare.
  5. Cand sunt toate fierte, adauga sosul de rosii si zeama de varza.
  6. Lasa-le sa dea in cateva clocote, apoi adauga ardeiul iute taiat foarte marunt. Daca este extrem de iute, pune doar jumate, sa nu risti sa iutesti toata ciorba. Daca ai ardei iuti murati in otet, poti adauga si o lingurita de zeama de la acestia.
  7. Zdrobeste usturoiul, si adauga-l in ciorba.
  8. Mai lasa ciorba pe foc inca 3-4 clocote, apoi ia de pe foc.
  9. Adauga mararul taiat marunt.

2 Comentarii

  1. Elena Constantin
  2. Iulian Popescu

    imi lasa gura apa de bine cum arata

Comentezi?