Clatite americane

Clatitele americane sunt de fapt niste clatite foarte pufoase. Sunt diferite de clatitele traditionale cu care suntem obisnuiti insa spectaculoase.

Se fac usor, trebuie doar sa bati albusurile separat, amesteci ingredientele, prajesti si gata clatitele americane.

Le poti servi cu orice iti trece prin minte sau cu ce ai la indemana prin casa, de la inghetata, siropuri, crema de ciocolata pana la dulceturi de fructe sau cu scortisoara presarata. Traditional, clatitele americane se servesc cu sirop de artar.

Reteta de Clatite americane

Clatite americane
Vote: 3
Evaluare: 4.67
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 12 clatite
Preparare: 10 minute
Gatire: 45 minute

Ingredientele retetei de Clatite americane

Cantitati de ingrediente pentru: clatite
  • 500 grame Faina de grau 
  • 10 grame Praf de copt (un pliculet)
  • 5 grame Bicarbonat de sodiu (o lingurita rasa)
  • 140 grame Zahar (7 linguri)
  • 4 buc Oua 
  • 500 ml Lapte dulce 
  • 20 grame Ulei de floarea soarelui (5 linguri, sau unt topit)
  • 1 gram Sare de bucatarie (un praf de sare)

Instructiunile retetei de Clatite americane

  1. Pentru prepararea clatitelor americane ai nevoie de o tigaie teflonata si 3 boluri.
  2. Intr-unul din boluri cerne faina impreuna cu praful de copt si bicarbonatul. Acest pas are rolul de a aera faina si de a o combina foarte bine cu praful de copt si bicarbonatul, altfel nu vor creste clatitele uniform.
  3. Adauga zaharul peste faina si amesteca.
  4. Separa albusurile de galbenusuri si pune-le separat, in celelalte doua boluri.
  5. Bate galbenusurile cu mixerul cat sa se amestece foarte bine si sa creasca usor in volum.
  6. Adauga peste galbenusuri laptele si uleiul si amesteca foarte bine.
  7. Toarna galbenusurile peste faina si amesteca foarte bine cu mixerul sau cu telul pana cand se dizolva toate aglomerarile de faina.
  8. Bate albusurile cu un praf de sare pana cand cresc in volum si au consistenta ferma.
  9. Adauga albusurile peste compozitia de faina si oua, amestecand de sus in jos, usor, pana cand se inglobeaza total.
  10. Compozitia rezultata nu este una lichida, ci densa.
  11. Cu un servetel imbibat in ulei, sterge tigaia, apoi pune-o la incins.
  12. Ia un polonic de aluat si toarna in mijlocul tigaii. Aluatul se va intinde singur pe toata suprafata tigaii, eventual, poti misca usor tigaia.
  13. Cand apar bule pe suprafata clatitei, o poti intoarce pe partea cealalta.
  14. Scoate clatitele americane astfel prajite pe o farfurie si serveste-le cu orice sirop mai dens, dulceata de orice fel, frisca, smantana, inghetata de vanilie, crema de ciocolata sau...simple.

Notitele retetei de Clatite americane

Clatite americane

Comentezi?