Clatite Dukan la cuptor

Postez reteta de clatite Dukan la cuptor pentru cei care au patit ca mine. Am incercat de mai multe ori sa fac niste clatite in tigaie si mi-au iesit de fiecare data niste foi esuate pe care le-am umplut cu nervi in loc de compozitie dulce. Se rup, se ard, sunt prea crocante si nu se ruleaza sau se faramiteaza, oricum ar fi nu sunt multumita si de fiecare data ma enervez. Pentru ca am o tigaie antiaderenta destul de buna, nu vroiam sa adaug ulei, amidon in compozitie nici atat, sau alte tolerate si astfel am dezvoltat o reteta de clatite dukan la cuptor fara nervi. Nu vreau cu tolerate in foile de clatite pentru ca prefer un mic tolerat (cacao) in umplutura de ciocolata.

Le umplu cu crema de ciocolata sau cu dulceata de dovleac dar umpluturi poti inventa pe loc, fara retete de mare filosofie: umplutura de iaurt, de branza cu sau fara goji, crema de vanilie, etc. Majoritatea umpluturilor au la baza crema de branza degresata, pe care o aromezi cu esente de care preferi, coaja de portocale sau chiar cafea instant (ness).

Atentie insa la cantitatea de tarate pe care trebuie sa o consumi intr-o zi! Din cantitatile de mai jos rezulta 4 clatite mari, practic am facut foaia in tava clasica a cuptorului.

Reteta de Clatite Dukan la cuptor

Clatite Dukan la cuptor
Vote: 3
Evaluare: 4.33
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 4 portii
Preparare: 5 minute
Gatire: 20 minute
Asteptare: 10 minute

Ingredientele retetei de Clatite Dukan la cuptor

Cantitati de ingrediente pentru: portii
  • 6 linguri Tarate de ovaz 
  • 1 buc. Oua 
  • 150 ml. Apa 
  • 1 lingura Indulcitor Clio lichid (sau dupa gust)
  • 1 lingurita Esenta de portocale 

Instructiunile retetei de Clatite Dukan la cuptor

  1. Seteaza cuptorul pe 180 grade celsius si lasa-l sa se incalzeasca.
  2. Pregateste o tava cat mai intinsa, pentru cuptor si tapeteaza cu hartie de copt. Nu omite acest procedeu pentru ca nu vei dezlipi foaia de tava.
  3. Amesteca toate ingredientele si daca ai rabdare, lasa-le 10-15 minute la hidratat (recomandat). Daca nu, pune direct in tava, la copt pentru 20 minute.
  4. Compozitia trebuie sa fie lichida si intinsa in strat uniform pe toata suprafata tavii. Stratul trebuie sa fie cat mai subtire dar suficient de gros ca sa il poti dezlipi ulterior de pe foaia de copt, altfel se va rupe. Daca este necesar, mai completeaza cu apa si amesteca bine.
  5. Dupa ce s-a copt foaia de clatite, taie in 3 sau 4 direct in tava, asa incat sa obtii foi pentru clatite pe care sa le rulezi.
  6. Dezlipeste cu grija fiecare foaie numai dupa ce s-a racit si umple cu dulceata de dovleac sau rubarba si decoreaza cu cacao sau scortisoara.

3 Comentarii

  1. maria

    am incercat si au iesit foarte bune,dar am pus ca umplutura dulceata de prunefara zahar

  2. Alexandru Ovidiu Moise

    Sunt super-bune Adriana Fanuta, combinatia cu scortisoara este foarte interesanta ;-)

  3. Adriana Fanuta

    Nu.am.mincat.dar.cred.ca.sint.bune

Comentezi?