Cornulete in doua culori

Aceste cornulete in doua culori sunt o minunatie, excelente de pus pe masa in orice moment de sarbatoare sau atunci cand iti este pofta de ceva bun. O reteta minunata de cornulete foarte fragede!

Imi place foarte mult aspectul lor, iar ca si gust, nu m-am hotarat inca daca imi plac mai mult unse cu sirop pe deasupra sau simple. Nu m-am hotarat nici la aspect care imi plac mai mult, de aceea am facut cornuletele in ambele moduri si le-am fotografiat, ca sa te poti decide in cunostinta de cauza cum iti plac mai mult :) . In prima fotografie sunt asa cum le-am scos din cuptor iar in cea de la finalul retetei, sunt unse cu sirop de trandafiri. Se poate inlocui siropul cu miere.

Umplutura este la libera alegere dupa gust si pofta: dulceata, gem, rahat, nuca etc. Eu am folosit doar miez de nuca si au fost tare bune.

Reteta de Cornulete in doua culori

Cornulete in doua culori
Vote: 32
Evaluare: 4.16
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 24 bucati
Preparare: 40 minute
Gatire: 30 minute
Asteptare: 30 minute

Ingredientele retetei de Cornulete in doua culori

Cantitati de ingrediente pentru: bucati
Pentru foaia alba:
  • 250 grame Faina de grau 
  • 20 grame Zahar 
  • 125 grame Untura de porc 
  • 90 ml Apa 
Pentru foaia colorata:
  • 250 grame Faina de grau 
  • 4 linguri Cacao 
  • 25 grame Zahar 
  • 125 grame Untura de porc 
  • 90 ml Apa 
Pentru umplutura:
  • 150 grame Miez de nuca 

Instructiunile retetei de Cornulete in doua culori

  1. Prepara doua aluaturi, unul alb, celalalt colorat cu cacao. Reteta practic este una singura decat ca se adauga cacao pentru aluatul colorat si putin mai mult zahar, deoarece foaia cu cacao este putin mai amaruie. Pentru prepararea aluaturilor, toate ingredientele trebuie sa fie reci.
Preparare aluat alb:
  1. Amesteca faina cu zaharul, adauga untura si framanta. Treptat, pune apa rece si framanta pana cand obtii un aluat moale si pufos dar maleabil. Nu este recomandat sa framanti mult, doar cat sa se combine ingredientele iar aluatul nu se mai lipeste de maini.
  2. Impacheteaza in folie alimentara si pune la rece, minim 30 minute.
Preparare aluat colorat:
  1. Realizarea aluatului colorat este identica cu cea a aluatului alb, cu deosebirea ca la inceput se amesteca foarte bine faina cu zaharul si cacao. Adauga untura, framanta, incorporeaza apa rece si framanta din nou pana rezulta un aluat maleabil. Depoziteaza minim 30 minute la rece.
Asamblare:
  1. Intinde cate o foaie rotunda din fiecare aluat dar cea colorata sa fie mai mica.
  2. Taie foaia de aluat alb cat si cel colorat, radial, ca pe pizza, astfel incat sa obtii triunghiuri.
  3. Triunghiurile colorate trebuie sa fie mai mici decat cele albe. Eu am masurat baza triunghiurilor, pentru ca nu am avut incredere in precizia mea vizuala iar pe cele colorate le-am facut cu circa un centimetru mai mici. Se poate realiza foarte bine si cu ochiul liber dar nu eram dispusa sa risc.
  4. Asaza triunghiurile colorate peste cele albe apoi intoarce-le invers, cu foaia colorata pe masa.
  5. La baza triunghiurilor pune cate o lingurita de umplutura si ruleaza.
    Cornulete in doua culori
  6. Pune cornuletele in tava pentru cuptor, captusita cu hartie de copt (nu tapetata cu faina pentru ca se poate lipi de foaia de cacao si se strica aspectul).
  7. Pune la copt pentru 30 minute la 190 grade C, in cuptorul incalzit.
  8. Dupa scoaterea din cuptor, cornuletele se pot unge cu sirop (de trandafiri am folosit eu) sau cu miere. Pot fi lasate ca atare, sunt delicioase in orice fel.
    Cornulete in doua culori

1 comentariu

  1. Carmen

    Buna,chiar daca a trecut ceva vreme de cînd ați făcut aceste cornuri minunate,vreau să-mi dau spun și eu părerea despre aceste cornuri.Este specialitatea casei la noi,le-am făcut mereu dar, în loc de untura am pus ulei cald la sfîrsit și iaurt simplu,drojdie și gălbenușul de ou.Dupa coacere am făcut un sirop din zahar și apa,reci le-am însiropat.Sunt un deliciu.Recomand tuturor gospodinelor.

    1. Ramona (Autor articol)

      Ideea mi se pare foarte buna, Carmen. In mod sigur o voi incerca si eu, mai ales ca mi s-au terminat rezervele de untura si ma gandeam sa incerc alta varianta insa sa fie la fel de fragede.
      Multumesc de sugestie!

    2. Carmen

      Aceasta rețetă este originala!!!!Si eu le fac la fel,dospite,nu ma satur de ele niciodată.

      1. Ramona (Autor articol)

        Intr-adevar, este o reteta buna!

  2. Mihaela

    Se pot face cu unt sau margarina?

    1. Ramona (Autor articol)

      Desigur, se poate inlocui untura cu unt.

  3. Diana

    incercat, esuat. :( De cand le-am rulat a fost cam sfaramicios aluatul, desi ca si consistenta a fost bun cand l-am bagat la frig. dar dupa ce cu chiu cu vai am facut cornuletele, dupa coacere au devenit si mai fragile….prea multa untura? sau prea putin lichid….oricum. mai incerc cu o reteta diferita.

    1. Ady

      daca framant prea mult aluatul se „nisipeaza” si de aia vi se farama. Trebuie sa faceti mare atentie sa nu framantati prea mult… doat cat sa se lege aluatul

  4. sanda

    Eee,le-am facut. Le-am insiropat.NEMAIPOMENITE. Dar suparare mare. Au sclipit-lucit numai in prima zi. A 2-3 s-au patat de la zaharul din sirop, incat copiii au crezut ca-s mucegaite. Nu ti s-a-ntamplat? Ce am gresit oare? Le-am uns fierbinti cu pensula, imediat scoase din cuptor, siropul l-am fiert de a scazut mult,era f. gros…Mi-e frica sa mai fac, sau sa le las asa mate.

    1. Ramona (Autor articol)

      Sanda, nu ai gresit cu nimic, cornuletele insiropate se consuma in ziua respectiva. Ce-i drept, nu mi-a dat prin cap sa specific ca doar cornuletele neinsiropate pot fi pastrate mai multe zile pentru ca la mine nu rezista nimic dulce mai mult de o zi, maaaxim doua… totul se consuma rapid.

      1. sanda

        Multumesc si scuze de atatea intrebari. O sa le las asa neunse, ca-s destul de frumoase. Pupici.

        1. Ramona (Autor articol)

          Cu drag :)

  5. sanda

    Cam cate bucati ies? Si ce marime au?Asa aproximativ. Imi par mari.5-7 cm?

    1. Ramona (Autor articol)

      Reteta este pentru 24 bucati de 8-9 cm.
      Poti modifica cantitatile dupa dorinta (sub poza principala) si se vor calcula automat.

  6. Daria Moroianu

    e nostim

  7. Alexandru Ovidiu Moise

    Multumesc, multumesc! Nu se pune nimc pentru crescut, nu este necesar. Ies foarte fragede datorita unturii :-)

  8. Pompilia Paduraru

    de crescut nu se pune nimic?

  9. Musat Si Ioana Bertesteanu

    super tare f aspectoase felicitari

  10. Adriana Fanuta

    Ce.aspect.au.imi.plac.la.nebunie

  11. lavinia

    buna, unde se gaseste untura de porc sau cu ce sa o inlocuiesc?

    1. Ramona (Autor articol)

      Buna Lavinia,
      O gasesti in hipermarketuri la raioanele de carne si produse auxiliare (slanina etc).Nu stiu daca au tot timpul anului. Daca ai cunostinte la tara rezolvi mai simplu problema :). O poti inlocui cu unt cu cantitate maxima de grasime dar ar trebui sa pui mai mult pentru ca untura este foarte grasa.

  12. Mihaela Stan

    Superbe

  13. Ramona Dinu

    Da, chiar merita facute pentru masa de Pasti…pentru culorile bine definite, 2 aspecte: sa fie suficienta cacao in foaia colorata (depinde si de cacao cat coloreaza) si bine amestecata cu faina la inceput iar una din foi sa fie mai mica la formarea triunghiurilor decat cealalta.

  14. Mioara Culea

    Cele pe care le-am degustat erau trecute printr-un sirop si tavalite prin nuca de cocos. Multumesc de sfat, voi reveni si eu cu produsul finit sa vedem cat de bun invatacel sunt…

  15. Alexandru Ovidiu Moise

    Ma bucur ca iti plac Mioara Culea, daca vrei sa fie culorile bine definite poti sa le ungi cu un sirop gros de ceva dulce (trandafiri, visine), noi am incercat si asa au iesit cele din poza a doua.

  16. Mioara Culea

    Am tot amanat prepararea acestei retete. Am si mancat la o verisoara dar nu erau asa bine definite culorile, astea arata bestial. Gata m-am hotarat, prestez de Pasti!

Comentarea este inchisa.