Drob de porc cu carne tocata

O reteta de drob de porc cu carne tocata si cu ficat prajit in untura cu ceapa, pentru o savoare desavarsita.

Reteta de Drob de porc cu carne tocata

Drob de porc cu carne tocata
Vote: 5
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii:20felii
Preparare: 15minute
Gatire: 50minute

Ingredientele retetei de Drob de porc cu carne tocata

Cantitati de ingrediente pentru: felii
  • 700 grameCarne de porc (grasa)
  • 600 grameInima de porc 
  • 500 grameFicat de porc 
  • 100 grameUntura de porc (cu jumari; fara jumari, doar 50 g untura)
  • 100 grameSlanina de porc (afumata si cu usturoi))
  • 1 buc.Ceapa 
  • 1 legaturaCeapa verde 
  • 1 legaturaMarar 
  • 1 legaturaPatrunjel 
  • 6 buc.Oua 
  • 5 grameSare de bucatarie (dupa gust)
  • 2 gramePiper negru macinat (dupa gust)

Instructiunile retetei de Drob de porc cu carne tocata

  1. Pune la fiert pulpa si inima de porc in apa cat sa le cuprinda, taiate bucati potrivit de mari, pentru a fierbe mai repede.
    Reteta de drob de porc cu carne tocata
  2. Taie ficatul cubulete mai mari.
  3. Taie ceapa uscata marunt.
  4. Pune la incins o cratita apoi adauga untura cu jumari sau simpla si slanina taiata fasii foarte subtiri si fara sorici.
  5. Cand s-au topit, pune ficatul taiat si prajeste-l.
  6. Cand este aproape gata, adauga ceapa uscata taiata marunt si caleste pana cand devine lucioasa, apoi pune deoparte, la racit.
  7. Carnea fiarta lasa-o la racit apoi da totul prin masina de tocat, prin sita mare, inclusiv ficatul prajit cu ceapa.
  8. Taie cat mai marunt ceapa verde, mararul si patrunjelul, apoi adauga peste carnea tocata. Este mai bine sa fie taiate cu cutitul decat prin masina de tocat pentru ca se zdrobesc si isi pierd din aroma si aspect.
  9. Adauga ouale, sareaza si pipereaza dupa gust apoi amesteca foarte bine.
    Reteta de drob de porc cu carne tocata
  10. Daca remarci ca este uscata compozitia si nu se leaga, poti adauga putina zeama in care a fiert carnea sau mai multe oua.
  11. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si tapeteaza cu folie alimentara doua forme de chec.
  12. Pune compozitia in forme, preseaza si niveleaza bine, asa incat sa nu aiba goluri. Nu pune formele foarte pline, pentru ca isi mai lasa grasime si sa nu dea pe afara.
  13. Pune la cuptor pentru 40 minute.
  14. Scoate din forme cand s-a mai racit si taie-l felii cand s-a racit complet.
    Reteta de drob de porc cu carne tocata

Comentezi?