Drob dukan din organe de pui si vita

Daca te intrebi ce sa mai gatesti din organe, solutia e simpla: Drob Dukan!

Acest preparat il vedeam numai de Pasti dar de cand tin dieta Dukan, sarbatoresc Pastele cam in fiecare luna.

Nu imi lipseste drobul de miel pentru ca oricum nu eram mare fan carne de miel. Culmea este ca in varianta asta drobul din organe imi place foarte mult.

In zilele de PP doar cu mustar, iar la PL cu gogonele murate, iarasi uit ca tin regim. Suuper!!!

Ca mod de lucru, eu l-am tocat la masina de tocat prin sita mica, asa mi se pare ca iese cel mai bine. Am mai facut candva cu organele maruntite cu cutitul insa desi i-am pus suficient ou, s-a imprastiat ca l-am alergat prin farfurie de-am slabit kilograme bune numai de la efortul de a-l manca.

Acum fac drobul mai legat si caut alte sporturi mai placute decat alergarea organelor prin farfurie.

Reteta de Drob dukan din organe de pui si vita

Drob Dukan din organe de pui si vita
Vote: 3
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 8 portii
Preparare: 40 minute
Gatire: 60 minute

Ingredientele retetei de Drob dukan din organe de pui si vita

Cantitati de ingrediente pentru: portii
  • 350 grame Inima de vita 
  • 500 grame Inimi de pui 
  • 250 grame Limba de vita 
  • 500 grame Ficat de vita 
  • 350 grame Ceapa 
  • 2 legaturi Marar 
  • 4 linguri Tarate de ovaz 
  • 2 buc. Oua 
  • 1/2 lingurita Sare de bucatarie 
  • dupa gust Piper negru 
  • 1/2 lingurita Cimbru uscat 
  • 1/2 lingurita Tarhon 

Instructiunile retetei de Drob dukan din organe de pui si vita

  1. Spala si curata organele. Unele inimi de pui au mult sange inchegat in interior. Daca ai gasit chiar din acelea, taie-le pe jumatate si curata-le bine sau, mai rapid, preseaza puternic intre degete fiecare bucata in parte si va iesi sangele inchegat.
  2. Pune organele la fiert si hidrateaza tarata de ovaz in apa sau in zeama in care a fiert carnea. Pune suficient lichid pentru ca taratele vor absorbi si astfel, drobul nu va iesi uscat.
  3. Intre timp poti sa cureti ceapa sau mai bine il rogi pe sotul tau (sau sotia, dupa caz) sa o faca si tu iei o pauza.
  4. Limba trebuie curatata de pielita cat este inca fierbinte (asa am invatat insa eu am propria-mi metoda inspirata din repetatele esecuri de curatat acest organ prea fierbinte).
  5. Toaca toate organele, ceapa si verdeata cu ajutorul masinii de tocat prin sita mica.
  6. Adauga taratele hidratate, ouale, sarea, piperul, condimentele si amesteca-le bine pe toate.
  7. Pune compozitia intr-o tava la cuptor la 180 grade celsius, timp de 40 minute.

1 comentariu

  1. Mariana FurtunaMariana Furtuna

    multumim frumos!

    Raspunde

Comentezi?