Dulceata de cirese

O reteta de dulceata de cirese in sirop de zahar, cu fructele intregi, fara a fi zdrobite, excelenta si ca topping pentru numeroase deserturi.

Poti adauga vanilie, chiar si zeama de lamaie, pentru o aroma mai pronuntata.

Eu am facut in toate variantele insa am renuntat la orice adjuvant, pentru ca in general, dulceata de cirese are o aroma subtila si imi place sa o pastrez ca atare.

Mai jos, reteta de dulceata de cirese:

Reteta de Dulceata de cirese

Reteta de dulceata de cirese
Vote: 3
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 8 borcane
Preparare: 30 minute
Gatire: 60 minute
Asteptare: 15 minute

Ingredientele retetei de Dulceata de cirese

Cantitati de ingrediente pentru: borcane
  • 1 kg Cirese (fara samburi)
  • 1 kg Zahar 
  • 750 ml Apa 
  • 5 ml Esenta de vanilie optional

Instructiunile retetei de Dulceata de cirese

  1. Spala ciresele, elimina coditele si samburii, pastrand doar fructele fara stricaciuni.
  2. Lasa-le deoparte si prepara un sirop de zahar, astfel:
  3. Intr-o cratita potrivita pune la fiert apa cu zaharul, la foc mic pana cand se dizolva complet zaharul.
  4. Mareste focul si fierbe siropul pana cand se leaga.
  5. Adauga ciresele si lasa totul deoparte pentru 15 minute, ca sa isi lase fructele toata zeama.
  6. Pune din nou pe foc (colectind spuma) pana cand se leaga siropul.
  7. Cand este aproape gata, adauga vanilia si lasa sa fiarba in continuare.
  8. Cand ciresele devin translucide, verifica consistenta dulcetii, punand cateva picaturi pe o farfurioara. Daca picaturile isi pastreaza forma, dulceata este gata.
  9. Cand dulceata este gata, las-o la racit, acoperita cu un servet umed.
  10. Pune dulceata de cirese in borcane perfect curate si sterilizate abia dupa ce s-a racit pentru ca altfel, se vor ridica ciresele la suprafata si siropul ramane la fundul borcanului.
  11. Depoziteaza dulceata la loc uscat si fara variatii foarte mari de temperatura.

Notitele retetei de Dulceata de cirese

Daca vrei sa faci o dulceata de cirese clasica, cu mai putin sos, iata aici o reteta usoara si bine explicata.

Buna, Sunt Ramona Dinu si ador sa experimentez retete. Retetele mele favorite sunt cele cat mai simple si de aceea incerc sa simplific cat pot de mult orice reteta dar la final, sa aiba rezultate spectaculoase. Te rog sa-mi spui parererea ta in sectiunea de comentarii de mai jos!

Comentezi?