Dulceata de trandafiri fara zahar

Pentru dulceata de trandafiri fara zahar am folosit o combinatie de indulcitori care mi s-a parut mai apropiata de gustul zaharului, fara tenta amaruie specifica indulcitorilor. Poti folosi insa orice alt indulcitor care sa reziste la tratament termic.

 

Reteta de Dulceata de trandafiri fara zahar

Dulceata de trandafiri fara zahar
Vote: 3
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 4 borcane
Preparare: 10 minute
Gatire: 20 minute

Ingredientele retetei de Dulceata de trandafiri fara zahar

Cantitati de ingrediente pentru: borcane
  • 200 grame Trandafiri de dulceata (petale)
  • 1 litru Apa 
  • 2 grame Sare de lamaie (un varf de lingurita)
  • 25 grame GelfixExtra Dr. Oetker (1 plic)
  • 130 grame Indulcitor Eritrit 
  • 20 grame Indulcitor Clio pudra (20 linguri)
  • 1 lingurita Coaja rasa de lamaie 

Instructiunile retetei de Dulceata de trandafiri fara zahar

  1. Desprinde petalele trandafirilor apucand cu degetele toate petalele deodata.
  2. Pune petalele intr-un bol cu apa si spala-le usor fara a le vatama apoi pune intr-o sita la scurs. Repeta operatiunea de cate ori este necesar.
  3. Scurge-le bine de apa, apoi pune-le intr-un bol si freaca-le cu sarea de lamaie pana cand isi schimba culoarea si se micsoreaza in volum.
  4. Combina continutul plicului de GelfixExtra cu o lingura de indulcitor si adauga peste petale apoi amesteca bine.
  5. Pune intr-un vas potrivit apa la fiert.
  6. Cand clocoteste, adauga petalele si lasa-le sa fiarba la foc mediu 10-15 minute.
    Dulceata de trandafiri fara zahar
  7. Adauga indulcitorii, gusta si daca doresti mai dulce, mai adauga indulcitor.
  8. Inainte de a lua de pe foc, testeaza consistenta dulcetii, punand intr-o farfurioara putina dulceata si cand se raceste ar trebui sa fie inchegata.
  9. Daca este gata, adauga coaja rasa de lamaie si ia de pe foc.
  10. Pune dulceata de trandafiri in borcane curate si inchide ermetic.
  11. Asaza-le cu gura in jos pentru minim 30 minute, apoi depoziteaza.

7 Comentarii

  1. corinabanuta

    foarte buna

  2. Gheorghe Frunza

    vreau si eu cateva borcane vin in buc sa le iau se poate

  3. Alexxa Stancu

    Nu ar fi rău să încerci, poate că o să.ți placă! :)

  4. Laura Tocaci

    pt k nu am mancat niciodata asa ceva ?

  5. Alexxa Stancu

    De ce, Laura Tocaci?

  6. Laura Tocaci

    arata bine dar nu as manca niciodata

  7. Alexxa Stancu

    Acum de unde să mai iau petale de trandafiri? Am făcut cu zahăr în vară, dar era bine dacă știam rețeta cu îndulcitori, așa mânca și soțul meu bolnav de diabet! :(

Comentarea este inchisa.