Dulceata de visine este in topul preferintelor mele. De aici si reteta de dulceata de visine fara zahar, foarte apropiata la gust ca si dulceata clasica. Am folosit indulcitor Clio pudra insa poti folosi oricare altul care sa reziste la tratamentul termic.
La dulceata de visine si cirese cel mai anevoios mi se pare extragerea samburilor. Nu este vreo munca grea insa este un test de rabdare pe care eu il trec la limita de jos. Am avut de-a lungul timpului mai multe aparate de scos samburi dar nici unul nu mi s-a parut prea eficient. Am vazut de curand acest dispozitiv de scos samburi si mi-ar fi de ajutor sa stiu daca l-a testat cineva si cat de eficient este.
Reteta de Dulceata de visine fara zahar
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 4 | borcane |
Preparare: | 20 | minute |
Gatire: | 20 | minute |
Ingredientele retetei de Dulceata de visine fara zahar
Cantitati de ingrediente pentru: borcane- 2 kg Visine (fara samburi)
- 2 plicuri GelfixExtra Dr. Oetker
- 100 ml Apa
- 50 grame Indulcitor Clio pudra
- 2 linguri Esenta de vanilie
Instructiunile retetei de Dulceata de visine fara zahar
- Spala visinele, elimina coditele si samburii acestora.
- Presara peste visine cele doua plicuri de gelfix si doua linguri de indulcitor si amesteca bine.
- Pune apa la fiert intr-un vas potrivit de mare impreuna cu visinele.
- Lasa-le sa fiarba pana cand se inmoaie visinele si incepe sa se ingroase lichidul dar mai amesteca din cand in cand si colecteaza spuma.
- Testeaza vascozitatea dulcetii punand putina intr-o farfurioara. Cand se raceste, ar trebui sa fie inchegata.
- Adauga indulcitorul dupa gust, mai lasa cateva clocote si inainte de a lua de pe foc, adauga si esenta de vanilie.
- Pune dulceata de visine fierbinte in borcane curate, infileteaza bine capacele si asaza-le cu gura in jos, apoi depoziteaza.