Dulceata din coji de pepene verde cu banane

Un simplu pepene verde poate fi foarte valoros pentru ca poti consuma cu placere miezul dulce si zemos al acestuia iar din cojile ramase poti face o minunata dulceata din coji de pepene verde cu banane. Am facut cateva borcane de dulceata din coji de pepene verde cu banane si am mai facut si varianta simpla, reteta aici. Tot ce am facut s-a consumat deja si am folosit doar ca topping la inghetata. Asa am intrebuintat noi dulceata de pepene insa se poate consuma in multe alte feluri, de exemplu ca umpluturi la checuri, rulade si cozonaci, la negresa, etc.

Reteta de Dulceata din coji de pepene verde cu banane

Reteta de Dulceata din coji de pepene verde cu banane
Vote: 2
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 6 borcane
Preparare: 15 minute
Gatire: 50 minute

Ingredientele retetei de Dulceata din coji de pepene verde cu banane

Cantitati de ingrediente pentru: borcane
  • 1300 grame Coaja de pepene rosu 
  • 1 kg Zahar 
  • 500 ml Apa 
  • 3 buc. Banane 
  • 3 grame Sare de lamaie (jumatate de lingurita)
  • 1 buc. Lamaie 

Instructiunile retetei de Dulceata din coji de pepene verde cu banane

  1. Din pepene, savureaza miezul rosu si pastreaza cojile ramase. Elimina coaja verde, exterioara a feliilor de pepene apoi taie in cubulete fiecare felie.
  2. Pune cubuletele de pepene intr-o oala potrivita, impreuna cu zaharul si apa, apoi pune la fiert.
  3. Fierbe pana cand se inmoaie foarte bine si devin translucide. Intre timp adauga spuma care se formeaza.
  4. Dupa 50-60 de minute, dulceata ar trebui sa fie legata.
  5. Intre timp taie bananele in cubulete si cand dulceata este aproape gata, adauga-le si pe ele la fiert.
  6. Lasa cateva clocote, adauga sarea de lamaie si zeama de la o lamaie apoi ia de pe foc.
  7. Pune dulceata in borcane curate, inchide ermetic cu capac si dupa racire depoziteaza.
  8. Dulceata din coji de pepene cu banane poate fi folosita cu mare succes si ca topping la inghetata de vanilie.

Comentezi?