Fasole batuta

Acest fel de mancare se numeste fasole batuta sau frecata ori facaluita, oricum ar fi, saraca, este maltratata :) . Parca as denumi-o fasole agitata pentru ca nu o mai bat ca pe vremuri, manual ci mecanizat, cu blenderul. Ma bucur tare mult de orice ajutor mecanizat in bucatarie si nu imi mai pot imagina cum ar fi fara electrocasnice. Despre blender, eu am asa ceva.

Sunt mai multe moduri de a prepara o fasole batuta. Reteta aceasta mi se pare cea mai simpla dar si cea mai gustoasa.

Fierbe fasolea ca aici dar in plus, adauga la fiert o bucata de afumatura care ii va da un gust excelent.

Servita pe o felie de paine, cu ceapa calita pe deasupra si un gogosar murat, pe langa faptul ca este foarte gustaoasa, este si satioasa.

Reteta de Fasole batuta

Fasole batuta
Vote: 4
Evaluare: 4.25
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 4 portii
Preparare: 10 minute
Gatire: 70 minute

Ingredientele retetei de Fasole batuta

Cantitati de ingrediente pentru: portii
  • 1 kg Fasole boabe fiarta
  • 2 catei Usturoi 
  • dupa gust Sare de bucatarie 
  • 50 ml. Ulei de floarea soarelui 
  • 2 buc. Ceapa 
  • 50 ml. Bulion de tomate 

Instructiunile retetei de Fasole batuta

  1. Scurge fasolea fiarta de apa in care a fiert insa pastreaza o canuta de zeama, daca vei considera necesar sa adaugi ulterior.
  2. Pune boabele de fasole, usturoiul si sarea in mixerul de bucatarie si mixeaza, adaugand treptat si uleiul.
  3. Opreste mixerul cand ai obtinut o pasta fina, ferma dar cremoasa.
  4. Intr-o tigaie incinsa prajeste ceapa taiata felii, intr-o lingura de ulei.
  5. Cand devine lucioasa, adauga bulionul cu doua linguri cu apa. Amesteca si sareaza dupa gust.
  6. Pune fasolea batuta pe un platou, cu ceapa prajita pe deasupra si serveste intinsa pe o felie de paine proaspata, insotita de gogosar murat.
    Fasole batuta

5 Comentarii

  1. Natasa Raducu

    Multumesc,un deliciu !

  2. Mariana Furtuna

    multumim frumos!

  3. Alexandru Ovidiu Moise

    Multumesc Adriana Fanuta, sa vezi si ce gust! :-)

  4. Ramona (Autor articol)

    Ma bucur ca iti place!

  5. Adriana Fanuta

    Ce aspect frumos!

Comentezi?