Ficatei la cuptor cu rosii

Ficatei la cuptor cu rosii – o reteta de vara, simpla care poate fi mancata atat calda cat si rece. Este foarte buna de facut atunci cand rosiile abunda prin piete si te intrebi ce ai mai putea face cu ele in afara de clasica mancare de rosii cu branza. Este usor de facut, ingrediente simple, ieftine si la indemana.

Reteta de Ficatei la cuptor cu rosii

Reteta de ficatei cu rosii la cuptor
Vote: 1
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 6 portii
Preparare: 15 minute
Gatire: 40 minute

Ingredientele retetei de Ficatei la cuptor cu rosii

Cantitati de ingrediente pentru: portii
  • 140 grame Ceapa (2 bucati)
  • 15 ml Ulei de floarea soarelui (1 lingura pentru prajit)
  • 1 kg Ficat de pui 
  • 1 kg Tomate (rosii) 
  • 20 grame Sare de bucatarie (2 lingurite)
  • 2 grame Busuioc uscat (1 lingura)
  • 50 grame Ceapa verde (1-2 fire)

Instructiunile retetei de Ficatei la cuptor cu rosii

  1. Intr-o tigaie pune o lingura de ulei la incins.
  2. Taie ceapa felii subtiri si caleste-o in ulei pana cand devine lucioasa.
  3. Adauga ficateii, sareaza putin si prajeste-i pana cand se inchid la culoare, nu foarte mult pentru ca vor mai sta la cuptor; apoi lasa deoparte.
  4. Porneste cuptorul si seteaza la 180 grade C sau mediu.
  5. Taie rosiile in felii subtiri.
  6. Pregateste o tava potrivita pentru cuptor si pune un rand de rosii, presara sare si busuioc, apoi pune un strat de ficatei, rosii si tot asa, pana cand termini ingredientele, in functie de cat de mare este tava. Ultimul strat sa fie de rosii.
  7. Pune tava la cuptor pentru 30-40 de minute pana cand rosiile se subtiaza iar ficateii sunt facuti.
  8. Scoate ficateii cu rosii din cuptor, lasa cateva minute sa se mai raceasca si presara ceapa verde taiata marunt.
  9. Aceasta mancare se poate servi atat calda cat si rece.

Notitele retetei de Ficatei la cuptor cu rosii

Daca iti doresti o reteta cu rosii la cuptor dar fara carne, aceasta este excelenta.

Daca inca nu este sezonul rosiilor, este clar al dovleceilor. O reteta delicioasa cu ficatei si dovlecei, aici.

Comentezi?