Din categoria conservelor pentru iarna, nu trebuie sa lipseasca jeleul de menta. Are numeroase intrebuintari, de la umplutura pentru prajituri, biscuiti, torturi, pana la asezonarea carnurilor de miel.
O reteta usoara de jeleu de menta, menita sa iti aminteasca chiar si iarna de prospetimea zilelor de vara.
Reteta de Jeleu de menta
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 3 | borcane |
Preparare: | 5 | minute |
Gatire: | 30 | minute |
Asteptare: | 15 | minute |
Ingredientele retetei de Jeleu de menta
Cantitati de ingrediente pentru: borcane- 500 grame Zahar
- 600 ml Apa
- 20 grame GelFixant Daily
- 60 grame Menta proaspata (8 fire)
- 2 grame Coaja rasa de lamaie (o lingurita)
- 2 gram Sare de lamaie (o lingurita)
Instructiunile retetei de Jeleu de menta
- Pune la fiert apa cu zaharul intr-un ibric suficient de mare dar opreste 2 linguri de zahar pentru a amesteca cu gelfixant.
- Intre timp, spala foarte bine menta, apoi taie in bucati mai mari.
- Cand clocoteste apa, opreste focul, pune un tifon peste ibric si adauga menta in tifon, astfel incat sa stea in apa clocotita, practic, faci o infuzie.
- Acopera cu capac si lasa 15 minute. Nu fierbe menta in apa, pentru ca va deveni maronie.
- Dupa cele 15 minute, scoate menta cu tot cu tifonul si pune din nou la fiert lichidul ramas pana cand se formeaza un sirop.
- Amesteca cele 2 linguri de zahar cu gelfixantul (conform instructinuilor de pe plic) si adauga-le in sirop.
- Mai fierbe 1-2 minute, apoi opreste focul.
- Toarna jeleul de menta in borcanele curate, inchide ermetic cu capac, apoi lasa borcanele cu gura in jos minim 30 minute.
Notitele retetei de Jeleu de menta
Jeleul de menta natural nu are culoare verde intens, ci un verde pal, chiar auriu. Daca iti doresti totusi o culoare verde inchis, poti pune o picatura de colorant alimentar.