Lasagna Dukan cu spanac

O alta reteta cu spanac: lasagna Dukan cu spanac. Insist pe retetele cu spanac datorita proprietatilor benefice ale acestuia in combaterea anemiei.

Cu atat mai mult in timpul unui regim alimentar este indicat sa consumam legume care sa aduca un aport nutritiv benefic organismului.

Reteta mai jos:

Reteta de Lasagna Dukan cu spanac

Reteta de Lasagna Dukan cu spanac
Vote: 4
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 2 portii
Preparare: 15 minute
Gatire: 60 minute

Ingredientele retetei de Lasagna Dukan cu spanac

Cantitati de ingrediente pentru: portii
Reteta pentru umplutura:
  • 800 grame Spanac congelat, poate fi si proaspat dar in cantitate mai mare
  • 70 grame Ceapa (1 buc.)
  • 1 gram Sare de bucatarie (dupa gust)
  • 70 grame Branza de vaci degresata 
  • 1 gram Busuioc uscat (o lingurita)
Reteta pentru foaie:
  • 100 grame Branza de vaci degresata 
  • 2 buc. Oua 
  • 4 linguri Tarate de ovaz 
  • 1 gram Sare de bucatarie (un praf de sare)
  • 1 gram Oregano (o lingurita)
  • 1/2 plic Praf de copt 
Reteta pentru sos:
  • 1 buc. Albus de ou 
  • 30 grame Branza crema degresata 
  • 2 linguri Lapte dulce 0,1% grasime 
  • 1 gram Sare de bucatarie (un praf de sare)

Instructiunile retetei de Lasagna Dukan cu spanac

Reteta pentru umplutura:
  1. Daca folosesti spanac proaspat, rupe coditele si spala-l bine, apoi opareste-l in apa clocotita cateva minute.
  2. Taie ceapa marunt si caleste intr-o cratita pana cand devine lucioasa.
  3. Adauga spanacul congelat si acopera cu capac sau spanacul oparit si scurs bine de apa.
  4. Amesteca cu ceapa, pune un praf de sare si caleste bine pana cand se inmoaie.
  5. Adauga branza, presara oregano si lasa un minut apoi ia de pe foc.
Reteta pentru foaie:
  1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si tapeteaza cu hartie de copt o tava pentru cuptor.
  2. Amesteca toate ingredientele iar compozitia rezultata intinde-o in tava, in strat subtire si uniform.
  3. Pune la cuptor pentru 10 minute.
  4. Scoate din cuptor, taie foaia asa incat sa obtii 4 foi egale, apoi lasa la racit in tava.
Reteta pentru sos:
  1. Amesteca bine toate ingredientele: albus, branza, lapte, sare.
Asamblare:
  1. Ia una din cele 4 foi si asaza intr-o tava potrivita pentru cuptor.
  2. Pune peste aceasta un strat de spanac gatit, apoi un strat de sos.
  3. Continua cu o alta foaie, din nou un strat de spanac, sos si tot asa pana la finalizarea foilor si spanacului. Ultima trebuie sa fie o foaie, peste care se pune un strat de sos.
  4. Pune la cuptor timp de 30 minute la 180 grade C.
  5. Serveste calda.