Reteta de legume la cuptor este o excelenta garnitura pentru orice friptura, dar si ca fel principal. O poti consuma fierbinte iarna sau rece vara, acasa sau la job, sau la un picnic.
Frumusetea retetei sta in lejeritatea ei: faptul ca poti adauga orice legume ai la indemana sau in preferintele tale culinare.
Poti adauga o multime de ierburi aromatice printre care rozmarin daca consideri ca ti-ar placea. Atentie insa la cantitate, rozmarinul este un aromatizant deosebit de puternic.
Reteta de Legume la cuptor gratinate
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 4 | portii |
Preparare: | 20 | minute |
Gatire: | 30 | minute |
Ingredientele retetei de Legume la cuptor gratinate
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 3 buc. Cartofi dulci
- 3 buc. Dovlecei
- 3 buc. Tomate (rosii)
- 2 buc. Vinete
- 3 buc. Ciuperci proaspete
- 3 buc. Ceapa
- 3 catei Usturoi
- 300 grame Cascaval
- 30 grame Unt 80% grasime
- 3 linguri Pesmet
- 3 lingurite Sare de bucatarie
- dupa gust Piper negru macinat
- 3 lingurite Oregano uscat, macinat
Instructiunile retetei de Legume la cuptor gratinate
- Pune la fiert 1 litru de apa cu sare si adauga cartofii curatati de coaja si taiati in felii groase de 1 cm. Scoate-i cand se inmoaie foarte usor cat sa se intepe cu furculita dar nu trebuie sa fie fierti.
- Taie vinetele, dovleceii, rosiile si ciupercile felii rondele de 1 cm grosime si presara-le cu sare si piper. Vinetele, dovleceii, rosiile, nu se curata de coaja.
- In apa clocotita in care au fiert cartofii, adauga feliile de vinete, lasa-le 2 minute apoi scoate-le si pune-le la scurs pentru 15 minute.
- Preincalzeste cuptorul la 180 grade celsius si tapeteaza o tava pentru cuptor cu putin unt si pesmet.
- Adauga in tava, vertical, rondelele de legume intercalate: vanata, rosie, dovlecel, ciuperci, ceapa, cartof si tot asa. Adauga si usturoiul maruntit.
- Pune la cuptorul incins pentru 20 minute apoi scoate, presara oregano si rade cascavalul deasupra si in final reintrodu tava la gratinat pentru 10 minute.
- Serveste cald, decorat cu frunze proaspete de busuioc.
Și cașcavalul? Când se pune și unde……restul e woww
La pasul nr. 6.
woow!