Legume la cuptor gratinate

Reteta de legume la cuptor este o excelenta garnitura pentru orice friptura, dar si ca fel principal. O poti consuma fierbinte iarna sau rece vara, acasa sau la job, sau la un picnic.

Frumusetea retetei sta in lejeritatea ei: faptul ca poti adauga orice legume ai la indemana sau in preferintele tale culinare.

Poti adauga o multime de ierburi aromatice printre care rozmarin daca consideri ca ti-ar placea. Atentie insa la cantitate, rozmarinul este un aromatizant deosebit de puternic.

Reteta de Legume la cuptor gratinate

Legume la cuptor gratinate
Vote: 5
Evaluare: 4.8
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 4 portii
Preparare: 20 minute
Gatire: 30 minute

Ingredientele retetei de Legume la cuptor gratinate

Cantitati de ingrediente pentru: portii
  • 3 buc. Cartofi dulci 
  • 3 buc. Dovlecei 
  • 3 buc. Tomate (rosii) 
  • 2 buc. Vinete 
  • 3 buc. Ciuperci proaspete 
  • 3 buc. Ceapa 
  • 3 catei Usturoi 
  • 300 grame Cascaval 
  • 30 grame Unt 80% grasime 
  • 3 linguri Pesmet 
  • 3 lingurite Sare de bucatarie 
  • dupa gust Piper negru macinat
  • 3 lingurite Oregano uscat, macinat

Instructiunile retetei de Legume la cuptor gratinate

  1. Pune la fiert 1 litru de apa cu sare si adauga cartofii curatati de coaja si taiati in felii groase de 1 cm. Scoate-i cand se inmoaie foarte usor cat sa se intepe cu furculita dar nu trebuie sa fie fierti.
  2. Taie vinetele, dovleceii, rosiile si ciupercile felii rondele de 1 cm grosime si presara-le cu sare si piper. Vinetele, dovleceii, rosiile, nu se curata de coaja.
  3. In apa clocotita in care au fiert cartofii, adauga feliile de vinete, lasa-le 2 minute apoi scoate-le si pune-le la scurs pentru 15 minute.
  4. Preincalzeste cuptorul la 180 grade celsius si tapeteaza o tava pentru cuptor cu putin unt si pesmet.
  5. Adauga in tava, vertical, rondelele de legume intercalate: vanata, rosie, dovlecel, ciuperci, ceapa, cartof si tot asa. Adauga si usturoiul maruntit.
  6. Pune la cuptorul incins pentru 20 minute apoi scoate, presara oregano si rade cascavalul deasupra si in final reintrodu tava la gratinat pentru 10 minute.
  7. Serveste cald, decorat cu frunze proaspete de busuioc.

3 Comentarii

  1. Rodica Petrescu

    Și cașcavalul? Când se pune și unde……restul e woww

    1. Ramona (Autor articol)

Comentezi?