Limba cu masline

Reteta de limba cu masline este o reteta foarte simpla, cu trei ingrediente principale: limba de porc sau de vita, masline, putintel bulion de ardei si/sau de tomate, restul mai degraba condimente…Panica apare de obicei cand vine vorba de fiert si curatat limba dar de fapt e mult mai simplu…In pasii de lucru ai retetei vei vedea ca e usor de fapt…

Reteta de Limba cu masline

Reteta de limba cu masline
Vote: 4
Evaluare: 4
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 4 portii
Preparare: 15 minute
Gatire: 80 minute

Ingredientele retetei de Limba cu masline

Cantitati de ingrediente pentru: portii
Pentru fiert:
  • 300 grame Limba de porc 
  • 60 grame Ceapa (1 bucata)
  • 5 grame Ienibahar boabe (5-10 boabe)
  • 5 grame Coriandru boabe (1 lingurita)
  • 1 gram Foi de dafin (3-4 frunze)
Pentru sos:
  • 60 grame Ceapa (1 bucata)
  • 30 ml Ulei de floarea soarelui (2 linguri)
  • 100 grame Bulion de tomate 
  • 100 grame Bulion de ardei 
  • 150 grame Masline (negre, mari, intregi)
  • 400 grame Supa de carne (supa in care a fiert limba)
  • 1 gram Piper negru (un varf de cutit)
  • 5 grame Ienibahar boabe (5-10 boabe)
  • 1 gram Nucsoara (un varf de cutit)
  • 1 gram Foi de dafin (3-4 frunze)
  • 2 grame Sare de bucatarie (dupa gust)

Instructiunile retetei de Limba cu masline

Reteta pentru fiert:
  1. Spala bine limba si pune intr-un vas cu apa rece la fiert. Adauga ceapa curatata si crestata si condimentele (ienibahar, foi de dafin, coriandru).
  2. Poti fierbe in oala cu presiune, lucru bun pentru ca vei reduce timpul sau in orice ai la indemana. Pentru ca am avut o cantitate mica, am folosit un vas mic fara sa mai deranjez oala de presiune de la locul ei, sa nu se simta cumva jignita si sa o supar pentru asa putin lucru...ea fiind obisnuita cu ceva cantitati considerabile, asa ca pentru familii infometate...
  3. Timpul de fierbere in oala cu presiune-aproximativ o ora, pentru varianta cealalta dubleaza timpul. Ideea este ca trebuie sa se umfle pielita ce invaluie limba si sa apara ca niste basicute, astfel se va curata usor.
  4. Scoate limba (cea din oala) la racit si cand degetele suporta, curata pielita, tragand usor de ea si ar trebui sa se curete frumos. Daca nu, ajuta-te de un cutit si treaba va merge struna.
Reteta pentru sos:
  1. Taie limba felii potrivit de groase.
  2. Curata ceapa si taie marunt.
  3. Pune la incins uleiul si adauga ceapa, amestecand, pana cand devine translucida.
  4. Adauga bulionul, amesteca cu ceapa si o canuta de supa in care a fiert carnea.
  5. Pune si maslinele, condimentele (piper, ienibahar, nucsoara, foi de dafin), limba si lasa totul la fiert, fara capac, pana cand scade si se ingroasa sosul.
  6. Daca este necesar sareaza, dupa gust. Este posibil ca maslinele sa fie sarate si sa nu mai fie nevoie de sare suplimentar, de aceea este bine sa pui sarea la final.
  7. Serveste cu orez, piure sau alta garnitura preferata!

1 comentariu

  1. Alexandru Dragomir

    mmmmmm

Comentarea este inchisa.