O reteta de maioneza de post rapida, gata in cinci minute, este binevenita mereu. Imi place aceasta maioneza de post pentru ca este rapida dar mai mult imi place gustul, care este aproape identic cu cel al maionezei cu oua.
Am folosit-o la salata de cruditati si la salata de boeuf de post si la ambele, maioneza s-a comportat bine. E recomandabil totusi sa gatesti cat consumi, pentru ca dupa o zi, ambele salate lasa apa si maioneza din ele se comporta diferit decat atunci, proaspata.
Reteta de Maioneza de post rapida
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 1 | portie |
Preparare: | 1 | minut |
Gatire: | 4 | minute |
Ingredientele retetei de Maioneza de post rapida
Cantitati de ingrediente pentru: portie- 200 ml Apa
- 5 grame Amidon de porumb (1 lingura)
- 20 grame Mustar (1 lingura)
- 50 ml Ulei de floarea soarelui
- dupa gust Sare de bucatarie
- dupa gust Piper alb macinat
Instructiunile retetei de Maioneza de post rapida
- Pune apa la fiert, intr-un ibric.
- Dizolva amidonul in 2 linguri de apa rece. Amidonul trebuie sa fie bine dizolvat, fara aglomerari, cu aspect de pasta lichida.
- Cand clocoteste apa, lasa focul mai mic si adauga amidonul dizolvat, amestecand continuu, cu un tel, pana cand se ingroasa compozitia (cam un minut).
- Lasa sa se raceasca si cand temperatura devine suportabila pentru deget, adauga mustarul, sarea si piperul si amesteca.
- Incorporeaza treptat uleiul, amestecand cu telul pana se omogenizeaza.
- Serveste cu preparatul preferat!
Este ok
Viorel, ma bucur ca esti multumit de reteta!