Maioneza de post rapida

O reteta de maioneza de post rapida, gata in cinci minute, este binevenita mereu. Imi place aceasta maioneza de post pentru ca este rapida dar mai mult imi place gustul, care este aproape identic cu cel al maionezei cu oua.

Am folosit-o la salata de cruditati si la salata de boeuf de post si la ambele, maioneza s-a comportat bine. E recomandabil totusi sa gatesti cat consumi, pentru ca dupa o zi, ambele salate lasa apa si maioneza din ele se comporta diferit decat atunci, proaspata.

Reteta de Maioneza de post rapida

Maioneza de post rapida
Vote: 3
Evaluare: 4.67
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 1 portie
Preparare: 1 minut
Gatire: 4 minute

Ingredientele retetei de Maioneza de post rapida

Cantitati de ingrediente pentru: portie
  • 200 ml Apa 
  • 5 grame Amidon de porumb (1 lingura)
  • 20 grame Mustar (1 lingura)
  • 50 ml Ulei de floarea soarelui 
  • dupa gust Sare de bucatarie 
  • dupa gust Piper alb macinat

Instructiunile retetei de Maioneza de post rapida

  1. Pune apa la fiert, intr-un ibric.
  2. Dizolva amidonul in 2 linguri de apa rece. Amidonul trebuie sa fie bine dizolvat, fara aglomerari, cu aspect de pasta lichida.
  3. Cand clocoteste apa, lasa focul mai mic si adauga amidonul dizolvat, amestecand continuu, cu un tel, pana cand se ingroasa compozitia (cam un minut).
  4. Lasa sa se raceasca si cand temperatura devine suportabila pentru deget, adauga mustarul, sarea si piperul si amesteca.
  5. Incorporeaza treptat uleiul, amestecand cu telul pana se omogenizeaza.
  6. Serveste cu preparatul preferat!

2 Comentarii

  1. Viorel
    1. Ramona (Autor articol)

      Viorel, ma bucur ca esti multumit de reteta!

Comentezi?