Maioneza Dukan fara branza

Maioneza Dukan fara branza este potrivita pentru anumite preparate, de exemplu, salata boeuf, salata de cruditati, sau alte preparate din carne si legume.

Are consistenta unei budinci, pentru ca emulsia este realizata cu ajutorul amidonului dar cu gustul foarte apropiat de cel al maionezei clasice, asta pentru ca are toate ingredientele celei clasice, inclusiv ulei (o lingura de ulei de masline).

Potrivita pentru croaziera, te poti bucura de preparatele favorite, cu maioneza Dukan fara branza.

Reteta de Maioneza Dukan fara branza

Maioneza Dukan fara branza
Vote: 7
Evaluare: 4.43
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 1 portie
Preparare: 2 minute
Gatire: 4 minute
Asteptare: 2 minute

Ingredientele retetei de Maioneza Dukan fara branza

Cantitati de ingrediente pentru: portie
  • 200 ml Apa 
  • 1 lingura Amidon de porumb 
  • 1 lingurita Mustar fara zahar 
  • dupa gust Sare de bucatarie 
  • dupa gust Piper alb 
  • 1 lingura Ulei de masline 
  • 1 buc. Galbenus de ou (crud)

Instructiunile retetei de Maioneza Dukan fara branza

  1. Pune apa la fiert.
  2. Dizolva amidonul in doua linguri de apa rece.
  3. Cand clocoteste apa, adauga amidonul dizolvat si amesteca cu un tel, pana se ingroasa compozitia.
  4. Adauga sare si piper dupa gust si lasa sa se raceasca pana cand devine suportabil pentru deget.
  5. Adauga galbenusul de ou si mustarul, amestecand continuu, apoi uleiul, incorporand bine, pana obtii o maioneza de consistenta unei budinci.
  6. Serveste cu preparatul preferat!
    Maioneza Dukan fara branza

4 Comentarii

  1. alice

    Putem pune 2 galbenusuri ? As vrea pt piftelute marinate cu ceapa …

    Raspunde
    1. Alex

      Desigur Alice,
      Va iesi un pic mai moale, in functie si de marimea si consistenta galbenusurilor.

      Raspunde
  2. Eny

    Si mustarul cand adaug?

    Raspunde
    1. Ramona (Autor articol)

      Multumesc de intrebare :) Impreuna cu galbenusul.

      Raspunde

Comentezi?