Mic dejun Dukan

Un proverb arab spune ca micul dejun sa il mananci singur, pranzul sa il imparti cu prietenii iar cina sa o dai dusmanului. Aceasta reteta de mic dejun Dukan merge foarte bine si alaturi de prieteni, trebuie doar sa modifici numarul de portii in caseta Schimba cantitatea de mai jos.

Este un mic dejun bogat in proteine si de aceea potrivit in faza de atac a dietei Dukan.

Farmecul acestui mic dejun Dukan sta in combinatia de oua fierte cu precizie exact atat cat trebuie ca galbenusul sa nu fie tare dar nici lichid alaturi de feliile de muschi file fierbinte la tigaie.

Reteta de Mic dejun Dukan

Mic dejun sanatos Dukan
Vote: 5
Evaluare: 4.6
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 1 portie
Preparare: 7 minute
Gatire: 7 minute

Ingredientele retetei de Mic dejun Dukan

Cantitati de ingrediente pentru: portie
  • 2 buc. Oua ecologice mari
  • 200 grame Muschi file de porc (merge si piept de pui)
  • dupa gust Sare de Himalaya (sau sare de bucatarie)
  • dupa gust Piper negru (sau mozaic)

Instructiunile retetei de Mic dejun Dukan

  1. Pregateste 2 oua si un cronometru. Ouale ecologice au mai putine sanse sa se sparga la fiert ;-)
  2. Pune la incalzit un ibric cu 0,5l de apa sau cata este necesara ca sa acopere ouale
  3. Pune la incins o tigaie cu strat antiaderent de teflon sau ceramica; ai grija sa nu se incinga prea rau (nu da focul/plita mai tare de 1/2 din putere)
  4. Taie 2 felii de muschi file cam de grosimea unui deget. Sareaza-le si pipereaza-le bine pe ambele parti
  5. Pune feliile de carne la fript in tigaia incinsa
  6. Intre timp apa din ibric va incepe sa clocoteasca; daca nu, asteapta pana cand incepe sa clocoteasca bine
  7. Folosind o lingura cu coada lunga pune cu grija ouale IN APA CARE CLOCOTESTE si porneste imediat cronometrul. Pentru ca ouale sa iasa cu galbenus intre lichid si tare ouale trebuie sa stea in apa care clocoteste timp de fix 7 minute.
  8. In timp ce fierb ouale intoarce carnea atunci cand este necesar (cam dupa 3-4 minute)
  9. Cand se implinesc 7 minute pe cronometru ia ouale de pe foc si toarna apa rece de la robinet in ibric pana cand se schimba toata apa, astfel incat fierberea sa fie stopata. Lasa-le cateva clipe sa se raceasca, dar nu prea mult (sunt bune calde)
  10. Acum e momentul sa scoti carnea pe o farfurie. Poti acoperi cu folie ca sa stea calda
  11. Curata ouale cu grija si aseaza-le pe farfurie alaturi de carne. Presara sare si piper peste oua. Pofta mare!

1 comentariu

  1. Yulya Giulia Cultrera

    wawwwwwwwww daca mananc un mic dejun asa bogat mai mananc toata ziua hahaaa bunnnnnnnnnnnnnn

Comentezi?