Mini tarte cu fructe, incantatoare vizual si delicioase in acelasi timp. Simplu de facut, fara coacere, cu aluat din biscuiti si unt. Sigur, se poate face si aluat copt sau aluat cumparat ori chiar aluat de tarte gata copt. Cred ca am vazut pe la Metro, aluat gata facut pentru mini tarte dar nu am luat niciodata.
Pentru crema, am ales una simpla, aromata cu vanilie pastaie sau esenta, fiecare ce prefera, cu amidon, ca sa nu existe riscul sa se taie. Am vrut sa fie o reteta cat mai simpla, usor de facut, fara stres dar incantatoare.
Alte doua tarte interesante si nu atat de cunoscute, aici si aici.
Reteta de Mini tarte cu fructe
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 6 | bucati |
Preparare: | 30 | minute |
Gatire: | 15 | minute |
Ingredientele retetei de Mini tarte cu fructe
Cantitati de ingrediente pentru: bucati Pentru aluat:
- 300 grame Biscuiti
- 100 grame Unt 80% grasime (topit)
Pentru crema:
- 6 Galbenus de ou
- 100 grame Zahar
- 65 grame Amidon de porumb
- 500 ml Lapte dulce
- 40 grame Unt 80% grasime
- 5 grame Esenta de vanilie
Pentru ornat:
- 100 grame Mure , zmeura, afine
Instructiunile retetei de Mini tarte cu fructe
Pentru aluat:
- Topeste untul intr-un ibric pe foc sau la microunde, timp de cateva secunde. Acesta trebuie sa fie lichid.
- Marunteste biscuitii foarte bine la robot sau cu un cutit.
- Pune untul topit peste biscuitii maruntiti si amesteca bine pana se formeaza ca un aluat.
- Unge cu unt forme mici de tarta si tapeteaza-le cu aluatul de biscuiti. Preseaza bine ca sa fie aluatul uniform.
- Pune formele la frigider pana cand prepari crema.
Pentru crema:
- Intr-o craticioara, pune galbenusurile, zaharul si amidonul. Amesteca totul bine.
- Adauga laptele rece, treptat, amestecand continuu cu un tel. Este important ca laptele sa fie rece si sa fie adaugat cate putin la inceput, ca sa nu se formeze aglomerari.
- Pune ibricul pe foc mic si lasa sa fiarba pana cand se ingroasa crema, amestecand cu telul mereu.
- Ia de pe foc, adauga untul si aroma de vanilie apoi amesteca bine pana cand se inglobeaza complet iar crema devine foarte fina.
- Acopera crema cu o folie alimentara (pune folia direct peste crema) ca sa nu prinda pojghita si lasa sa se raceasca pana cand ajunge la temperatura camerei.
Asamblare:
- Scoate tartele din forme cu grija si umple-le cu crema. In cazul in care crema este prea tare, o poti subtia cu putin lapte rece, amestecand bine cu mixerul.
Decorare:
- Decoreaza cu fructe, apasand usor fructele ca sa intre putin in crema.
- Optional, poti introduce fructele intr-un sirop daca ai pe acasa sau poti face unul din 80 grame zahar si 20 grame apa. Pui intr-o craticioara zaharul si apa si le fierbi pana ce se leaga ca un sirop, cu consistenta mierii. Dupa racire, scufunda fructele in sirop pentru un luciu apetisant, pentru a mai indulci usor acreala fructelor si se vor mentine mai bine pana la servire.
Notitele retetei de Mini tarte cu fructe
In cazul in care intampini probleme in a scoate aluatul de tarte de tarte din forme, incalzeste usor formele si vor iesi usor.