Din nou o reteta simpla, cu ingrediente la indemana: tarta cu visine din visinata si visinata. Se repeta cam mult cuvantul „visinata” si prin faptul ca am spus asta, l-am repetat din nou :) dar ce pot face…de la tarta mi se trage :) .
Da, o tarta visinie cu visinata, delicioasa si fara betie, cum te-ai putea gandi, pentru ca visinata prin fierbere isi pierde din alcool, care se evapora.
Reteta aceasta cred ca a batut recordul la minimul de ingrediente din care a fost realizata, alt lucru care imi place la o reteta.
Eu am avut o visinata foarte dulce si slab alcoolizata, dar daca ai una mai putin dulce, adauga zahar in plus, sau o poti combina cu suc din compot.
Reteta de Tarta cu visine din visinata

Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 8 | portii |
Preparare: | 25 | minute |
Gatire: | 35 | minute |
Asteptare: | 30 | minute |
Ingredientele retetei de Tarta cu visine din visinata
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 200 grameFaina de grau
- 1 prafSare de bucatarie
- 100 grameUntura de porc
- 60 mlApa rece
- 350 grameVisine din visinata
- 250 mlVisinata
- 11 grameGlazura transparenta pentru tort (1 pliculet, marca RUF,am folosit eu)
Instructiunile retetei de Tarta cu visine din visinata
- Pregateste aluatul, conform retetei de Aluat fraged cu untura.
- Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si pregateste o forma pentru tarta, tapetata cu faina.
- Din aluat, intinde o foaie rotunda, nu foarte subtire si pune in forma, cu marginile usor iesite in afara.
- Taie excesul de foaie pe forma tavii, apoi cu degetele preseaza usor aluatul pe margini, apasand usor, astfel incat sa obtii o forma ondulata.
- Pune la copt pentru 30 minute.
- Scoate samburii visinelor apoi pune-le la frigider (cand torni glazura, fructele trebuie sa fie reci).
- Dupa coacerea aluatului, lasa la racit si apoi scoate din forma.
- Dupa ce s-a racit suficient, te poti apuca de glazura.
- Pune intr-un ibric visinata si pliculetul de glazura transparenta pentru tort si amesteca cu un tel.
- Pune amestecul pe foc, pana cand da in clocot, amestecand continuu. Cand a clocotit, glazura se va ingrosa. Mai lasa cateva clocote, ca sa se evapore alcoolul (nu vrei sa te imbeti de la o felie de tarta :) ).
- Lasa la racit un minut, dar nu mai mult, timp in care asezi visinele peste tarta, pe toata suprafata acesteia.
- Toarna glazura peste visinele de pe tarta, cu o lingura, din mijloc, spre exterior.
- Lasa la rece minim 30 minute si apoi serveste.
Buna,
Sunt Ramona Dinu si ador sa experimentez retete. Retetele mele favorite sunt cele cat mai simple si de aceea incerc sa simplific cat pot de mult orice reteta dar la final, sa aiba rezultate spectaculoase. Te rog sa-mi spui parererea ta in sectiunea de comentarii de mai jos!
UAUUU CN O GATESTE ? VREAU SI EU