Omleta cu crenvursti si branza este o revelatie in domeniul omletelor. Cu ceapa verde adaugata si cateva rondele de masline, obtii un mic dejun repetitiv, pentru ca sigur vei repeta aceasta reteta.
A face o omleta teoretic e simplu, de obicei practica ne omoara :) . Insa si teoria trebuie sa fie corecta, sa stii acel mic secret care transforma o omleta bunicica intr-una de senzatie.
Explicatii si imagini mai jos…mi-ar placea sa stiu cum ti-a reusit reteta mea de omleta cu crenvursti si branza.
Reteta de Omleta cu crenvursti si branza
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 2 | portii |
Preparare: | 5 | minute |
Gatire: | 5 | minute |
Ingredientele retetei de Omleta cu crenvursti si branza
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 50 grame Unt 80% grasime
- 2 buc. Crenvursti de porc
- 80 grame Ceapa verde (1 legatura)
- 6 buc. Oua
- 100 grame Branza telemea
- 30 grame Masline (rondele)
- 2 grame Sare de bucatarie (un praf)
- 1 gram Piper negru (un praf)
Instructiunile retetei de Omleta cu crenvursti si branza
- Taie crenvurstii felii mai groase iar ceapa marunt.
- Pune untul intr-o tigaie incinsa si cand s-a topit adauga ceapa si crenvurstii. Prajeste pana ce se rumenesc usor.
- Ia de pe foc si adauga in tigaie ouale intregi (nu este nevoie sa le bati inainte), impreuna cu maslinele.
- Rade si branza deasupra.
- Amesteca putin asa incat ingredientele sa se distribuie uniform in tigaie dar ouale sa nu se omogenizeze (trebuie sa ramana zone de albus si galbenus separate).
- Pune la foc mare si intoarce-le cu spatula cand este necesar astfel incat sa nu se arda pe fund si sa ajunga la tigaia incinsa portiunile nefacute de deasupra ale omletei. In tot acest timp micsoreaza focul treptat!
- Opreste focul cand omleta mai are cateva parti lichide-cleioase, deasupra. Acestea se vor gati complet singure, din caldura proprie a omletei (de aceea, cei care nu agreeaza ouale moi, nu trebuie sa vada omleta inainte de a o servi!) Este important acest ultim pas pentru ca altfel omleta va deveni uscata si fada.