Paste Carbonara

O reteta de paste Carbonara cremoasa, cu sos de smantana, parmezan ras si cu adevarat savuroasa!

Am avut ocazia sa mananc paste Carbonara la Roma, patria pastelor si recunosc ca la intoarcere, primul lucru pe care l-am facut a fost sa ma opresc intr-un local de la noi in care servesc genul acela de paste carbonara inecate in sos de smantana si am mancat pastele alea de parca ar fi fost cel mai bun lucru de pe planeta. Reteta originala de paste Carbonara este diferita, cu mai putin sos, italienii prefera sa simta in mod evident gustul pastelor, nu doar al sosului. Chestie de gust. Bune si acelea dar incearca reteta de mai jos si povestim dupa aceea…

Reteta de Paste Carbonara

Paste Carbonara
Vote: 2
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 4 portii
Preparare: 10 minute
Gatire: 20 minute

Ingredientele retetei de Paste Carbonara

Cantitati de ingrediente pentru: portii
Pentru fierbere paste:
  • 250 grame Paste tagliatelle (paste late, nefierte)
  • 3 litri Apa 
  • 21 grame Sare de bucatarie (3 lingurite sare pentru pus in apa in care fierb pastele)
Pregatire paste Carbonara
  • 200 grame Kaiser 
  • 10 grame Ulei de floarea soarelui (2 lingurite)
  • 400 grame Smantana pentru gatit 
  • 3 grame Sare de bucatarie 
  • 2 grame Piper alb macinat (un praf de piper)
  • 100 grame Branza Parmezan 

Instructiunile retetei de Paste Carbonara

Fierbere paste
  1. Alege o oala incapatoare si pune 3 litri de apa la fiert. Poti pune mai multa apa dar nu mai putina.
  2. Cand incepe sa fiarba apa, inainte sa clocoteasca, adauga 3 lingurite de sare.
  3. Adauga pastele si lasa la fiert conform instructiunilor de pe pachet. Timpul variaza in functie de sortiment dar este intre 5 si 8 minute in general.
  4. Nu adauga in apa ulei daca ai niste paste bune pentru pentru ca devin uleioase iar sosul nu va mai adera la paste.
  5. Pastele bune se recunosc dupa faptul ca atunci cand le pui la fiert apa nu face spuma multa, ramane clara si limpede iar pastele nu se faramiteaza.
  6. Cand expira timpul de fierbere, scoate pastele intr-o strecuratoare, fara a le clati sub jet de apa rece, tot din motivul de mai sus. Nu le fierbe mai mult decat scrie pe pachet chiar daca ti se pare ca ar mai merge lasate putin...ele se mai gatesc in continuare de la caldura proprie.
  7. Pastreaza o cescuta din apa in care au fiert pastele.
Preparare paste Carbonara
  1. Taie kaiserul in cubulete mici
  2. Intr-o tigaie, pune uleiul la incins si prajeste putin kaiserul pana cand se rumeneste usor.
  3. Daca a ramas mult ulei, scurge-l si in aceeasi tigaie, pune peste kaiser smantana pentru gatit si o cescuta de apa in care au fiert pastele.
  4. Lasa sa fiarba totul la foc mic, adauga sare dupa gust, un praf de piper si lasa sa fiarba pana cand se incheaga sosul.
  5. Pune pastele intr-un bol incapator, adauga sosul peste acestea si amesteca, incat sa inglobeze tot sosul.
  6. Pentru servire, portioneaza pastele Carbonara in farfurii potrivite si presara parmezan ras fin, pe razatoarea mica.
  7. Daca ai putin busuioc verde, nu e nici un pacat daca decorezi pastele Carbonara cu o frunzulita - pentru o pata de culoare.
  8. Savureaza!

Notitele retetei de Paste Carbonara

In cazul in care simti o inclinatie eroica de a-ti face propriile paste, iata reteta aici.Paste Carbonara

Comentezi?