O reteta de paste de casa (spaghete si tagliatelle) economica. Eu am colorat o parte din aluat cu suc de sfecla rosie (am inlocuit jumatate din cantitatea de apa cu suc de sfecla) si au iesit paste albe si rozalii.
Formele de spaghete si tagliatelle le-am obtinut cu ajutorul masinii de tocat electrice, cu dispozitivele auxiliare ale acesteia, modelul acesta. Culmea este ca am masina de tocat carne de mult timp si am uitat complet ca are in dotare si aceste forme pentru paste. Asa ca ma apucasem sa fac paste si am vrut sa le tai de mana, ca pe taitei, apoi m-am gandit ca mi-ar placea si niste spaghete dar cum sa le fac? Ma intrebam daca ar merge la masina de tocat, prin sita de tocat carne cu ochiuri mici si fara sa folosesc cutitul masinii. Cotrobaind printre site, am gasit dispozitivele pentru paste si m-a pufnit rasul cand le-am vazut. Ce inseamna sa-ti doresti ceva si sa ti se implineasca, asa, instant!
Nu am mai testat cu sitele ca nu avea rost, dar as fi curioasa daca functioneaza si asa…
Reteta de Paste de casa (spaghete si tagliatelle)
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 2 | portii |
Preparare: | 30 | minute |
Asteptare: | 30 | minute |
Ingredientele retetei de Paste de casa (spaghete si tagliatelle)
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 400 grame Faina de grau
- 1 gram Sare de bucatarie (un praf de sare)
- 1 buc. Oua
- 100 ml Apa (in functie de faina)
- 100 grame Faina de grau (pentru presarat pe masa)
Instructiunile retetei de Paste de casa (spaghete si tagliatelle)
- Amesteca faina cu sarea.
- Pune oul in mijlocul fainii si amesteca.
- Adauga apa si sucul de sfecla rosie daca le preferi colorate si amesteca. In functie de faina, cantitatea de lichid poate varia, ajusteaza pana iese un aluat foarte ferm.
- Framanta aluatul foarte bine, pe masa pudrata cu faina si mai incorporeaza faina daca este necesar ca sa rezulte un aluat foarte ferm. In plus de asta, coca trebuie sa fie foarte bine infainata pentru ca altfel pastele se vor lipi intre ele.
- Cand este suficient de bine framantat, acopera aluatul si lasa-l minim 30 minute la frigider.
- Pregateste masina de tocat carne, cu dispozitivul pentru spaghete si fara cutit (doar cu melc).
- Scoate aluatul din frigider si formeaza bile de marimea unei nuci, apoi infaineaza-le bine.
- Pune pe rand bucatelele de aluat in masina de tocat, si porneste masina.
- Cand incep sa iasa spaghetele, presara faina la baza lor ca sa nu se lipeasca. Daca totusi se lipesc, pune bucatelele de aluat pentru 10 minute in congelator.
- Spaghetele le poti face la dimensiunea dorita dar este bine sa nu fie exagerat de lungi ca sa le poti manevra mai bine.
- Spaghetele obtinute, pudreaza-le bine cu faina pe toate partile si pune-le deoparte.
- Inlocuieste dispozitivul cu cel pentru paste late si repeta pasii de la spaghete.
- Pastele trebuie sa fie maleabile dar nu moi, altfel se lipesc intre ele.
- Pune-le apoi intinse si rasfirate la uscat pe o tava intinsa ori hartie sau gateste-le imediat.
- Timpul de fierbere al pastelor de casa este in jur de 10 minute.
- Pentru pastrarea lor, poti folosi o cutie de tabla in care sa le depozitezi, numai dupa ce s-au uscat foarte bine.
Multumesc pentru idee, imi propun sa incerc si eu cat de curand.
Buna!
unde sa găsesc dispozitinele sau chestiile care se ataseaza la masina de tocat!
Multumesc!
Buna Marinela, pentru masina existenta gasesti la Cora-Carrefour-Auchan sau ce ai pe aproape :-) sunt la raionul cu polonice, razatoare si alte asemenea; masinile noi le au de obicei incluse la cumparare!