Prajitura cu dovleac si cacao

Prajitura cu dovleac si cacao este genul de prajitura cu blat usor umed si cu gust intens de ciocolata dar si aroma inconfundabila de dovleac.

Dovleacul se poate coace intreg in cuptor, timp de o ora la 180 grade C, atat cat sa se inmoaie si sa poata fi taiat ulterior foarte usor.

Imagini si descriere detaliata, mai jos:

Reteta de Prajitura cu dovleac si cacao

Reteta de Prajitura cu dovleac si cacao
Vote: 3
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 20 bucati
Preparare: 20 minute
Gatire: 30 minute

Ingredientele retetei de Prajitura cu dovleac si cacao

Cantitati de ingrediente pentru: bucati
Reteta pentru stratul 1:
  • 150 grame Dovleac placintar maruntit
  • 100 ml Ulei de floarea soarelui 
  • 300 ml Apa 
  • 250 grame Gem de gutui 
  • 200 grame Zahar 
  • 300 grame Faina de grau 
  • 2 grame Scortisoara pudra (2 lingurite)
  • 1 plic Praf de copt 
  • 70 grame Cacao (neagra)
Reteta pentru stratul 2:
  • 1 kg Dovleac placintar ras
  • 100 grame Zahar pentru presarat
  • 5 grame Coaja rasa de lamaie (de la o lamaie)

Instructiunile retetei de Prajitura cu dovleac si cacao

  1. Curata dovleacul de coaja si seminte apoi marunteste 150 grame de miez de dovleac copt la robotul de bucatarie sau cu un cutit. Restul (1 kg) rade-l pe razatoarea cu ochiuri mari si amesteca-l cu coaja rasa de lamaie apoi lasa-l deoparte, va fi folosit ulterior.
  2. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si tapeteaza cu faina o tava clasica pentru cuptor.
  3. Amesteca intr-un bol mai mic dovleacul maruntit impreuna cu uleiul, apa, gemul si zaharul.
  4. Amesteca intr-un bol mai mare faina, scortisoara, praful de copt si cacao.
  5. Combina cele doua boluri atat cat sa se amestece bine ingredientele dar fara a amesteca excesiv, altfel nu va mai creste.
    Reteta de Prajitura cu dovleac si cacao
  6. Intinde un strat din aceasta compozitie pe toata suprafata tavii.
    Reteta de Prajitura cu dovleac si cacao
  7. Adauga deasupra un strat de dovleac ras si presara zahar.
    Reteta de Prajitura cu dovleac si cacao
  8. Continua cu un alt strat din compozitia cu faina si cacao. Intinde cu ajutorul unei spatule unsa cu ulei.
    Reteta de Prajitura cu dovleac si cacao
  9. Presara din nou un strat de dovleac ras, apoi zahar.
  10. Ultimul strat din compozitia cu faina si cacao pune-l deasupra, in bucati fractionate, ca in imaginea atasata.
    Reteta de Prajitura cu dovleac si cacao
  11. Pune tava la cuptor timp de 30 minute.
  12. Portioneaza prajitura si serveste!

2 Comentarii

  1. Dana Daniela Beghe

    ?????

  2. Nicu Horia

Comentarea este inchisa.