O prajitura cu piersici atat de aromata, care scoate atat de bine in evidenta parfumul piersicilor. Delicioasa, cu blat fin ca de budinca, cremoasa, este excelenta atat calduta servita cu putina smantana sau inghetata cat si rece de la frigider. Aceasta prajitura cu piersici este de fapt o reteta clasica de clafoutis dar cu piersici. Este o reteta incredibil de simpla, care iese de fiecare data si nu are alte secrete decat ca ouale sa fie bine batute iar piersicile sa fie cat mai aromate. In rest…Pofta buna!
O alta prajitura foarte usor de facut este prajitura desteapta, reteta aici.
Reteta de Prajitura cu piersici
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 8 | portii |
Preparare: | 15 | minute |
Gatire: | 30 | minute |
Ingredientele retetei de Prajitura cu piersici
Cantitati de ingrediente pentru: portii Preparare prajitura cu piersici:
- 500 grame Piersici
- 200 ml Lapte dulce
- 90 grame Faina de grau
- 3 buc Oua
- 125 grame Zahar
- 8 grame Zahar vanilat (un pliculet)
- 1 grame Sare de bucatarie (un praf de sare)
Pentru uns tava:
- 10 grame Unt 80% grasime
- 15 grame Zahar brun (o lingura)
Pentru presarat prajitura cu piersici:
- 15 grame Zahar pudra (o lingura)
Instructiunile retetei de Prajitura cu piersici
- Spala piersicile, sterge-le de apa si taie-le in cubulete sau felii subtiri. Eu am optat pentru felii.
- Amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat si mixeaza pana cand se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.
- Incorporeaza faina pusa in ploaie, amestecand cu o spatula de sus in jos.
- Adauga laptele treptat si amesteca cu grija pana cand se omogenizeaza complet.
- Tapeteaza o forma pentru cuptor (nu prea inalta) cu unt si zahar brun sau zahar normal, alb, daca nu ai brun. Zaharul trebuie sa fie pe toata suprafata formei.
- Asaza piersicile pe fundul formei, intinse pe toata suprafata ei.
- Toarna usor compozitia peste piersici, pe toata suprafata formei. Poti acoperi fructele si vei avea un blat mai gros sau poti pune compozitia asa incat sa se vada fructele, va fi un blat mai subtire. Depinde si de forma pe care o ai, cat de mare este.
- Pune prajitura la cuptor pentru 30-35 minute sau pana cand se rumeneste frumos si uniform.
- Cand e gata, scoate prajitura cu piersici din cuptor, lasa cateva minute sa se raceasca si presara zahar pudra.
- Portioneaza prajitura si serveste calduta (eventual cu o cupa de inghetata) sau rece de la frigider.
Notitele retetei de Prajitura cu piersici
Daca doresti o prajitura la fel de buna dar mai dietetica, reteta aici.