Prajitura Dukan cu cacao este o reteta foarte simplu de executat, cu putine ingrediente si cu putine vase murdare. Poti dubla cantitatea de crema si vei obtine o prajitura mai inalta.
Dovleacul este optional dar recomandat pentru ca pastreaza aluatul usor umed si blatul este gata insiropat.
Eu am tot timpul dovleac la indemana, din dulceata sau din compot si il folosesc in diferite preparate sau ca atare cand am pofta de ceva dulce si gata facut.
Reteta pentru dulceata de dovleac se afla in sectiunea „deserturi”.
Reteta de Prajitura Dukan cu cacao
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 8 | portii |
Preparare: | 15 | minute |
Gatire: | 40 | minute |
Ingredientele retetei de Prajitura Dukan cu cacao
Cantitati de ingrediente pentru: portii Pentru blat
- 2 buc. Oua
- 6 linguri Dovleac placintar fiert, taiat cubutete
- 10 linguri Tarate de ovaz
- 1 lingurita Cacao continut redus de grasime
- dupa gust Indulcitor Clio lichid
- 5 grame Praf de copt (jumatate de plic)
Pentru crema
- 300 grame Branza crema degresata Lacteea 0,2% grasime
- 1 buc. Oua
- 1 lingura Esenta de rom
- 2 linguri Cacao continut redus de grasime
- 1 lingura Indulcitor Clio lichid lichid
Instructiunile retetei de Prajitura Dukan cu cacao
Pentru blat
- Preincalzeste cuptorul la 180 grade celsius si tapeteaza o tava cu hartie pentru copt.
- Amesteca mai intai ingredientele umede (ouale cu dovleacul si indulcitorul) apoi adauga ingredientele uscate (tarata, cacao, praful de copt) si da totul la copt pentru 30 minute.
Pentru crema
- Bate spuma albusul, adauga branza si restul ingredientelor: galbenusul, cacao, esenta de rom si indulcitorul.
- Bate cu mixerul pana cand devine compozitia foarte fina si adauga totul peste blat si mai lasa la cuptor pentru 10 minute.
- Scoate din tava si decoreaza cu cacao in functie de inspiratia de moment.
Chocolate…