Pui cu ghimbir la cuptor

Reteta de pui cu ghimbir este excelenta pentru mesele de proteina pura (PP) din dieta Dukan, este foarte simplu de preparat si se potriveste perfect pentru mese in familie alaturi de cei care nu sunt la dieta (ei pot manca si pielea, care este foarte gustoasa!).

Este bun si in ziua urmatoare, incalzit, face un mic dejun bogat in proteina si foarte gustos.Reteta de pui cu ghimbir este excelenta pentru mesele de proteina pura (PP) din dieta Dukan, este foarte simplu de preparat si se potriveste perfect pentru mese in familie alaturi de membri care nu sunt la dieta (ei pot manca si pielea, care este foarte gustoasa!).

Este bun si in ziua urmatoare, incalzit, face un mic dejun bogat in proteina si foarte gustos.

Reteta de Pui cu ghimbir la cuptor

Pui cu ghimbir la cuptor
Vote: 2
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii:4persoane
Preparare: 20minute
Gatire: 2ore

Ingredientele retetei de Pui cu ghimbir la cuptor

Cantitati de ingrediente pentru: persoane
  • 1Pui intreg marime medie
  • 1Lamaie proaspata
  • 1Ardei iute rosu 
  • 50 grameGhimbir proaspat
  • 3 cateiUsturoi proaspat
  • 1 linguritaBoia dulce 
  • 2 linguriteOregano uscat

Instructiunile retetei de Pui cu ghimbir la cuptor

  1. Incalzeste cuptorul la 200 grade celsius
  2. Taie lamaia in doua si stoarce sucul in interiorul puiului, apoi introdu si cele doua jumatati de lamaie in interiorul puiului
  3. Pune puiul in tava cu care il vei introduce in cuptor
  4. Taie cotorul ardeiului iute, apoi taie-l pe lung in doua jumatati si elimina semintele. Apoi taie-l in bucati de 1 cm
  5. Curata ghimbirul de coaja si taie-l in bucati cat o boaba de fasole
  6. Taie cateii de usturoi in jumatati
  7. Folosind un cutit cu varf ascutit fa cateva taieturi in pieptul si pulpele puiului, apoi introdu bucatile de usturoi, ghimbir si ardei iute in aceste taieturi (trebuie sa faci cate o taietura pentru fiecare bucata, raspandite uniform pe suprafata puiului)
  8. Pudreaza bine puiul cu boia de ardei si cu oregano uscat
  9. Introdu puiul la cuptor pentru 1,5 - 2 ore. Puiul este gata cand pielea este bine rumenita. Poti verifica prin taierea unei pulpe - carnea trebuie sa fie alba (nu roz) iar sucul trebuie sa fie limpede

Notitele retetei de Pui cu ghimbir la cuptor

Pentru dieta Dukan trebuie sa indepartezi pielea inainte de a-l consuma. Daca iti place mai iute poti folosi boia de ardei iute. De asemenea poti folosi o punga pentru gatit la cuptor, va pastra puiul mai aromat si bucataria mai aerisita :-)

Comentezi?