Daca tinem dieta Dukan, nu inseamna ca nu putem sa serbam Valentine’s Day cu retete festive. M-am gandit la rulouri cu crema, ca o alternativa la clasicele inimioare rosii. Daca totusi nu se poate fara inimioare, le poti realiza si din acest aluat (modul de lucru si fotografia, mai jos).
Culoarea roz a cremei este obtinuta cu cateva linguri de zeama de sfecla rosie din care am pus si in aluat, pentru o culoare mai intensa, pentru ca nu prea imi place culoarea naturala a compozitiei din tarate de ovaz.
Zeama de sfecla am avut pusa la borcan din toamna trecuta si am obtinut-o prin fierberea sfeclei in apa. O folosesc frecvent ca si colorant natural. Nu are puterea de colorare a unui colorant alimentar sintetic dar poti obtine rezultate inedite.
In ceea ce priveste indulcitorul, am ajuns sa am un intreg arsenal, in cautarea indulcitorului perfect. Astfel ca am combinat 3 tipuri pentru ca unul nu rezista la copt, altul nu e suficient de dulce si tot asa. Rezultatul acestor combinatii a fost satisfacator.
In umplutura ruloului, eu am pus si dulceata de dovleac, pentru ca aveam in casa dar este excelent si fara.
Reteta de Rulouri cu crema
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 4 | rulouri |
Preparare: | 5 | minute |
Gatire: | 20 | minute |
Ingredientele retetei de Rulouri cu crema
Cantitati de ingrediente pentru: rulouri- 5 linguri Tarate de ovaz
- 1 buc. Oua
- 5 linguri Branza crema degresata
- 1 lingura Amidon de porumb
- 1 lingurita Praf de copt
- 4 linguri Zeama de sfecla rosie
- 2 linguri Indulcitor Sly cu sorbitol
- 1 lingura Indulcitor Mega Image cu ciclamat
- 1 portocala Coaja rasa de portocala
- 4 linguri Branza crema degresata fina
- 1 lingura Zeama de sfecla rosie
- 1 lingurita Esenta de vanilie
- 1 lingurita Indulcitor Mega Image cu ciclamat
- 1 lingura Indulcitor Clio pudra
Instructiunile retetei de Rulouri cu crema
- Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius si tapeteaza cu hartie pentru copt o tava cat mai intinsa, pentru cuptor.
- Amesteca toate ingredientele pentru foi si intinde amestecul obtinut, in strat subtire, pe toata suprafata tavii.
- Pune la copt pentru 20 minute.
- Dupa coacere, scoate foaia din tava si lasa la racit, altfel nu se dezlipeste usor de hartie.
- Amesteca toate ingredientele pentru crema, pana la omogenizare. Vei avea o crema roz-mov. Daca ai colorant alimentar rosu, pune cate putin pana cand ajungi la culoarea dorita.
- Scoate hartia de copt de pe foaia racita si pune foaia pe un tocator. Taie cu un cutit sau o foarfeca de bucatarie bucati in forme de patrate de dimensiunea dorita.
- Pune crema pe diagonala fiecarui patrat, apoi uneste cele doua capete opuse. Fixeaza cu o scobitoare.
- Pune crema intr-un instrument de ornat cu varf stelat si acopera cu crema marginile ruloului.
- Dupa ce ai terminat de umplut si ornat toate rulourile, ar trebui sa poti scoate scobitorile fara sa se desfaca. La mine s-a desfacut un singur rulou pe care l-am mancat rapid, de ciuda.
- Daca preferi inimoare, in loc de rulouri sau ambele, cu ajutorul unei forme, decupeaza din foaie inimioare in numar par (doua, patru, sase, etc).
- Pune crema pe suprafata unei inimioare si aseaza peste ea o alta inimioara apoi preseaza usor cu degetele. Tot cu degetele, curata surplusul de crema, rezultat dupa presare.
- Pune crema si cate o picatura de colorant pe suprafata inimioarei apoi marmoreaza cu o scobitoare.
Buna Adriana Fanuta, crema contine branza, da click pe reteta ca sa vezi despre ce este vorba.
Bun.ce.contine.crema