Rulouri cu crema

Daca tinem dieta Dukan, nu inseamna ca nu putem sa serbam Valentine’s Day cu retete festive. M-am gandit la rulouri cu crema, ca o alternativa la clasicele inimioare rosii. Daca totusi nu se poate fara inimioare, le poti realiza si din acest aluat (modul de lucru si fotografia, mai jos).

Culoarea roz a cremei este obtinuta cu cateva linguri de zeama de sfecla rosie din care am pus si in aluat, pentru o culoare mai intensa, pentru ca nu prea imi place culoarea naturala a compozitiei din tarate de ovaz.

Zeama de sfecla am avut pusa la borcan din toamna trecuta si am obtinut-o prin fierberea sfeclei in apa. O folosesc frecvent ca si colorant natural. Nu are puterea de colorare a unui colorant alimentar sintetic dar poti obtine rezultate inedite.

In ceea ce priveste indulcitorul, am ajuns sa am un intreg arsenal, in cautarea indulcitorului perfect. Astfel ca am combinat 3 tipuri pentru ca unul nu rezista la copt, altul nu e suficient de dulce si tot asa. Rezultatul acestor combinatii a fost satisfacator.

In umplutura ruloului, eu am pus si dulceata de dovleac, pentru ca aveam in casa dar este excelent si fara.

Reteta de Rulouri cu crema

Rulouri cu crema
Vote: 2
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 4 rulouri
Preparare: 5 minute
Gatire: 20 minute

Ingredientele retetei de Rulouri cu crema

Cantitati de ingrediente pentru: rulouri
Pentru foi:
  • 5 linguri Tarate de ovaz 
  • 1 buc. Oua 
  • 5 linguri Branza crema degresata 
  • 1 lingura Amidon de porumb 
  • 1 lingurita Praf de copt 
  • 4 linguri Zeama de sfecla rosie 
  • 2 linguri Indulcitor Sly cu sorbitol 
  • 1 lingura Indulcitor Mega Image cu ciclamat 
  • 1 portocala Coaja rasa de portocala 
Pentru crema:
  • 4 linguri Branza crema degresata fina
  • 1 lingura Zeama de sfecla rosie 
  • 1 lingurita Esenta de vanilie 
  • 1 lingurita Indulcitor Mega Image cu ciclamat 
  • 1 lingura Indulcitor Clio pudra 

Instructiunile retetei de Rulouri cu crema

Pentru foi:
  1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius si tapeteaza cu hartie pentru copt o tava cat mai intinsa, pentru cuptor.
  2. Amesteca toate ingredientele pentru foi si intinde amestecul obtinut, in strat subtire, pe toata suprafata tavii.
  3. Pune la copt pentru 20 minute.
  4. Dupa coacere, scoate foaia din tava si lasa la racit, altfel nu se dezlipeste usor de hartie.
Pentru crema:
  1. Amesteca toate ingredientele pentru crema, pana la omogenizare. Vei avea o crema roz-mov. Daca ai colorant alimentar rosu, pune cate putin pana cand ajungi la culoarea dorita.
Asamblare rulouri:
  1. Scoate hartia de copt de pe foaia racita si pune foaia pe un tocator. Taie cu un cutit sau o foarfeca de bucatarie bucati in forme de patrate de dimensiunea dorita.
  2. Pune crema pe diagonala fiecarui patrat, apoi uneste cele doua capete opuse. Fixeaza cu o scobitoare.
  3. Pune crema intr-un instrument de ornat cu varf stelat si acopera cu crema marginile ruloului.
  4. Dupa ce ai terminat de umplut si ornat toate rulourile, ar trebui sa poti scoate scobitorile fara sa se desfaca. La mine s-a desfacut un singur rulou pe care l-am mancat rapid, de ciuda.
Asamblare inimioare:
  1. Daca preferi inimoare, in loc de rulouri sau ambele, cu ajutorul unei forme, decupeaza din foaie inimioare in numar par (doua, patru, sase, etc).
  2. Pune crema pe suprafata unei inimioare si aseaza peste ea o alta inimioara apoi preseaza usor cu degetele. Tot cu degetele, curata surplusul de crema, rezultat dupa presare.
    Inimioare cu crema
  3. Pune crema si cate o picatura de colorant pe suprafata inimioarei apoi marmoreaza cu o scobitoare.

2 Comentarii

  1. Ramona DinuRamona Dinu

    Buna Adriana Fanuta, crema contine branza, da click pe reteta ca sa vezi despre ce este vorba.

  2. Adriana FanutaAdriana Fanuta

    Bun.ce.contine.crema

Comentezi?