Ma declar o impatimita consumatoare de salata boeuf. Salata boeuf Dukan, imi place la fel de mult ca si reteta clasica, pentru ca nu am remarcat nici o deosebire majora. Folosesc maioneza Dukan fara branza si astfel are gustul salatei clasice.
Ca sa imi fie mai usor, fierb legumele de seara iar a doua zi tai cubuletele si ornez salata. Despre ornat, prefer varianta rapida si cea mai putin consumatoare de timp. Cu ajutorul acestei ustensile pentru decorat, realizez floricele dintr-un morcov crud, curatat de coaja, si gata ornamentul. Ustensila functioneaza exact ca o ascutitoare pentru creioane.
Salata boeuf Dukan este un preparat delicios, spornic si ieftin, de aceea ar merita facut mai des. Bineinteles ca vorbind despre salata boeuf, mi s-a facut pofta…
Reteta de Salata boeuf Dukan
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 10 | portii |
Preparare: | 90 | minute |
Gatire: | 35 | minute |
Ingredientele retetei de Salata boeuf Dukan
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 500 grame Pastarnac
- 500 grame Morcovi
- 400 grame Telina
- 500 grame Carne de pui
- 200 grame Gogosari murati
- 200 grame Castraveti murati
- dupa gust Sare de bucatarie
- dupa gust Piper alb macinat
- 400 ml Apa
- 2 linguri Amidon de porumb
- 2 lingurite Mustar fara zahar
- dupa gust Sare de bucatarie
- dupa gust Piper alb macinat
- 2 linguri Ulei de masline
- 2 buc. Galbenus de ou (crud)
Instructiunile retetei de Salata boeuf Dukan
- Curata si spala legumele, apoi pune-le la fiert, in apa cat sa le cuprinda, cu o lingura de sare. Legumele mai mari le poti portiona, ca sa incapa in oala.
- Pune la fiert si carnea de pui, cu putina sare in apa.
- Sunt gata cand intra cu usurinta furculita in ele.
- Scurge legumele si carnea de apa si lasa la racit.
- Taie-le cubulete, apoi prepara maioneza conform retetei de Maioneza Dukan fara branza
- Amesteca cubuletele de carne si legume cu maioneza, sareaza daca mai este cazul si presara putin piper.
- Orneaza salata dupa inspiratie.
Aceleasi legume folosesc si eu,doar ca maioneza o fac clasic si in loc de ulei de floarea soarelui folosesc uleiul de parafina. Iese delicioasa.
Imi pare atat de bine ca te am descoperit! Ai niște rețete super! Sper să postezi cât mai multe!!!
Multumesc Adriana,
Sa-mi spui cum ti-a iesit salata…:)
Superrrr