Iata o reteta a sanatatii: salata de cruditati de post. Poate fi consumata de cei care tin post, de cei care tin dieta, oriunde, oricand si in orice anotimp. Legumele folosite se gasesc din belsug si iarna, in supermarket si in piete.
Recunosc ca mie nu imi place salata de cruditati in varianta cu lamaie si doar atat, dar cu putina maioneza o ador, pur si simplu. Mi se pare ca e alta mancare. Se poate consuma cu maioneza de post sau cu maioneza clasica. Oricum ar fi, este excelenta.
Pentru ca suntem in post, propun salata de cruditati de post, cu maioneza de post rapida.
Reteta de Salata de cruditati de post
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 10 | portii |
Preparare: | 20 | minute |
Gatire: | 4 | minute |
Ingredientele retetei de Salata de cruditati de post
Cantitati de ingrediente pentru: portii Salata:
- 1 kg Morcovi
- 1 buc. Telina radacina
- 2 buc. Pastarnac
- 2 buc. Mere
- 50 grame Miez de nuca
Maioneza de post:
- 200 ml Apa
- 5 grame Amidon de porumb
- 20 grame Mustar
- 50 ml Ulei de floarea soarelui
- dupa gust Sare de bucatarie
- dupa gust Piper negru macinat
Instructiunile retetei de Salata de cruditati de post
- Curata de coaja si spala legumele apoi da-le pe razatoare fina.
- Rade si merele dar pe razatoare cu ochiuri mai mari.
- Prepara maioneza de post rapida.
- Amesteca legumele si merele rase cu maioneza si nuca.
- Daca mai este necesar, poti adauga putina sare si piper.
- Serveste!