Sarmale in foi de varza fara orez

Cui nu-i plac sarmalele? Mie imi plac, dovada ca am mai multe retete in site, de la sarmale de post pana la sarmale pentru regimul Dukan.

Iata o reteta de sarmale in foi de varza, intr-o varianta fara orez, perfecte pentru cei ce vor sa evite consumul de faina sau amidon.

Secretul sarmalelor este sa le lasi suficient de mult la cuptor, pana cand varza se subtiaza mult, devine aproape transparenta si foarte usor de taiat cu furculita.

Reteta de Sarmale in foi de varza fara orez

Sarmale in foi de varza
Vote: 1
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 36 buc
Preparare: 1 ora
Gatire: 90 minute

Ingredientele retetei de Sarmale in foi de varza fara orez

Cantitati de ingrediente pentru: buc
  • 1 buc. Varza murata 
  • 1.5 kg. Carne de porc (pentru lucru, cu grasime)
  • 3 buc. Ceapa 
  • 1/2 lingurita Nucsoara 
  • 1 lingurita Ienibahar macinat 
  • 1 lingurita Cimbru uscat 
  • 100 ml. Bulion de tomate 
  • 5 boabe Piper negru 
  • 1 buc. Slanina de porc afumata

Instructiunile retetei de Sarmale in foi de varza fara orez

  1. Scoate frunzele de varza din cotor si pune la desarat in apa fierbinte (functioneaza mai rapid decat cu apa rece). Schimba-i apa cam de 3 ori.
  2. Toaca carnea si ceapa prin sita mare.
  3. Amesteca carnea tocata cu condimentele (nucsoara, ienibahar, cimbru). Nu exagera cu nucsoara deoarece are un gust puternic. Sare pune doar daca este necesar, in functie de cat de desarata este varza.
  4. Scoate varza din apa si scurge cat de bine poti. Alege frunzele cele mai bune, fara sa fie rupte si taie-le cotorul.
  5. Din ce nu folosesti la sarmale, toaca fideluta si pune pe fundul tavii in care vei pune sarmalele.
  6. Impacheteaza sarmale de dimensiunea dorita, roluind cate o bila de carne in frunza de varza iar la final impinge capetele in interior, sa nu iasa compozitia.
  7. Pe rand, asaza-le in tava, peste stratul de varza, pana ai finalizat toata compozitia.
  8. Combina bulionul cu 250 ml. apa si adauga peste sarmale, pe toata suprafata tavii.
  9. Adauga bucatele de slanina afumata printre sarmale, vor avea o aroma deosebita.
  10. Pune boabele de piper si fierbe o jumatate de ora, apoi pune la cuptor pentru minim o ora.

2 Comentarii

  1. Lusiana Lucy

    Alexandru Ovidiu Moise. Hot chiken….spicy… in Indinesia like „kari ayam” chiken kari…i think..

  2. Mariana Furtuna

    multumim frumos!

Comentezi?