Scovergi de post cu gem

Iata reteta de scovergi de post cu gem, in varianta moderna. Modernizata este forma, reteta este din vremea bunicilor mei. Scovergi ne facea bunica, o femeie plina de energie si acum, la aproape 90 de ani. Ea le dadea o alta forma. Eu le-am facut mai elegante :) si am mai simplificat putin.

In perioada postului este numai buna aceasta reteta ieftina, spornica si gustoasa, rezultata din cele mai simple ingrediente.

Reteta de Scovergi de post cu gem

Scovergi de post cu gem
Vote: 2
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 12 bucati
Preparare: 20 minute
Gatire: 40 minute

Ingredientele retetei de Scovergi de post cu gem

Cantitati de ingrediente pentru: bucati
Pentru foi:
  • 250 grame Faina de grau 
  • 1 praf Sare de bucatarie 
  • 3 linguri Ulei de floarea soarelui 
  • 1 cana Apa calda
Pentru umplutura:
  • 150 grame Gem de visine sau oricare alt gem

Instructiunile retetei de Scovergi de post cu gem

Pregatire foi:
  1. Pentru pregatirea foilor, instructiunile se regasesc la placinta cu dovleac si nuca, in sectiunea "pregatire foi".
Mod de lucru:
  1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C.
  2. Intinde pe blatul de lucru o foaie subtire si decupeaza din aluat cerculete cu ajutorul unui pahar sau cani, asezata cu gura in jos.
  3. Pune cate o lingura cu gem in fiecare cerc decupat.
  4. Acopera cu un alt cerc de aluat iar cu degetul mare, preseaza puternic marginile de jur imprejur, din loc in loc pentru a obtine si un model ondulat iar astfel vor fi si bine lipite apoi cu un cutit ascutit cresteaza usor in forma de cruce.
  5. Unge cu putin ulei pe deasupra.
  6. Pune la copt pentru 40 minute sau pana cand se rumenesc frumos.
  7. Cand sunt gata, scoate din cuptor si daca iti plac mai crocante, le poti consuma direct (dar cu atentie ca gemul fierbinte din interior poate provoca arsuri dureroase) sau acopera cu un prosop curat, astfel se vor mai inmuia.

1 comentariu

  1. Adrian PredaAdrian Preda

Comentezi?