Un minunat sirop de coacaze rosii, perfect pentru aromatizarea oricarei limonade sau ca topping pentru inghetata.
Poate fi folosit cu succes si la insiroparea blaturilor de tort.
Reteta de Sirop de coacaze rosii
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 2 | sticle |
Preparare: | 10 | minute |
Gatire: | 20 | minute |
Ingredientele retetei de Sirop de coacaze rosii
Cantitati de ingrediente pentru: sticle- 1 kg Coacaze rosii
- 1 kg Zahar
- 250 ml Apa
- 30 ml Zeama de lamaie (2 linguri)
Instructiunile retetei de Sirop de coacaze rosii
- Spala fructele si zdrobeste-le intr-o sita.
- Sucul rezultat combina-l cu apa si pune-l la fiert.
- Adauga si zaharul si lasa totul la foc mic pana ce se dizolva zaharul.
- Cand zaharul este dizolvat complet, adauga zeama de lamaie si da focul tare.
- Lasa la fiert pana cand incepe sa se formeze un sirop. Testeaza consistenta acestuia pe o farfurioara rece.
- Cand te multumeste gradul de vascozitate, ia de pe foc.
- Pune siropul de coacaze rosii in sticle perfect curate cat este inca fierbinte si inchide-le ermetic, apoi depoziteaza-le.