Sos de branza

Aceasta reteta de sos de branza este fara carbohidrati si acompaniaza foarte bine legumele, carnea sau ouale.

Poti adauga diferite condimente: usturoi pudra, ierburi aromatice, boia dulce sau piper.

In oricare varianta, este deliciul unei mese de pranz!

Reteta de Sos de branza

Sos de branza
Vote: 3
Evaluare: 4.67
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 4 portii
Preparare: 3 minute
Gatire: 15 minute

Ingredientele retetei de Sos de branza

Cantitati de ingrediente pentru: portii
  • 1/4 cana Smantana pentru gatit 
  • 2 linguri Unt 80% grasime 
  • 1/4 cana Branza crema vaci 
  • 1/2 ceasca Branza Cedar sau branza de capra tare

Instructiunile retetei de Sos de branza

  1. Pune untul intr-o tigaie, la foc mic, pana cand se topeste.
  2. Intre timp, rade branza Cheddar.
  3. Adauga crema de branza in untul topit si amesteca pana la omogenizare. Cand apar bule, ia de pe foc.
  4. Adauga branza rasa si amesteca pana cand se omogenizeaza iar sosul devine cremos. Daca il preferi mai gros, tine-l pe foc pentru 2-3 minute, amestecand continuu.
  5. Daca preferi mai fluid, adauga o lingurita de apa sau smantana.
  6. Sosul trebuie consumat imediat sau lasat la temperatura camerei. Refrigerat, se va separa untul.

5 Comentarii

  1. Lusiana Lucy

    Alexandru Ovidiu Moise spicy..l?

  2. LauraTranda Laura

    Mda. Arata formidabil. Dar … Nu acum.

  3. Corina Badoi

Comentezi?