Acest sos pentru paste din rosii il fac vara, in plin sezon al rosiilor si il folosesc tot timpul anului la pizza sau paste.
Ma ajuta foarte mult sa economisesc timp, sosul fiind gata facut, doar fierb pastele si gata masa. Deseori pastrez in congelator aluat de pizza si avand sosul gata facut, obtin rapid o pizza delicioasa.
Reteta, mai jos:
Reteta de Sos pentru paste din rosii
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 3 | sticle |
Preparare: | 15 | minute |
Gatire: | 40 | minute |
Ingredientele retetei de Sos pentru paste din rosii
Cantitati de ingrediente pentru: sticle- 4.5 kg Tomate (rosii)
- 160 grame Ceapa (2 bucati)
- 30 ml Ulei de floarea soarelui (2 linguri)
- 80 grame Sare de bucatarie
- 1 gram Piper negru (un praf)
- 30 grame Usturoi (6 catei)
- 5 grame Oregano (2 linguri)
- 5 grame Busuioc uscat (2 linguri)
- 5 grame Zahar (1 lingurita) optional
Instructiunile retetei de Sos pentru paste din rosii
- Spala rosiile, elimina cotorul si taie-le in sferturi.
- Pune-le la fiert intr-o oala incapatoare. Lasa-le sa fiarba pana cand se inmoaie foarte bine.
- Cand sunt fierte, ia oala de pe foc si pune totul in blender. Mixeaza pana cand rezulta o pasta.
- Taie ceapa marunt si caleste in ulei.
- Adauga sucul de rosii obtinut si mai lasa la fiert pana cand se ingroasa putin.
- Adauga sarea, piperul, usturoiul zdrobit, oregano si busuiocul. Daca nu esti la dieta, adauga si zaharul.
- Mai lasa cateva clocote, la foc mic apoi ia de pe foc.
- Pune in sticle curate, inchide ermetic si dupa racirea acestora, depoziteaza.
- Sosul obtinut poate fi folosit cu succes pentru paste si pizza si se pastreaza foarte bine timp indelungat.