Supa crema de legume, o reteta deosebit de buna, care poate fi gatita oricand, in orice anotimp si consumata calda sau rece.
Supa crema de legume trebuie sa aiba consistenta cremoasa, densa, astfel poti regla cat de densa sa fie din zeama rezultata din fiertul legumelor. Supa trebuie sa fie mai subtire ca un piure si foarte savuroasa!
Reteta este descrisa pas cu pas, insa daca te grabesti, poti simplifica, astfel: Pune la fiert toate legumele curatate si taiate in jumatati si fierbe-le pana cand sunt toate foarte moi. Poti pune legumele la fiert in zeama de carne daca ai pastrata prin frigider sau in apa.
Dupa fierbere, pune legumele fierbinti in blender cu suficienta zeama si paseaza pana cand rezulta o pasta fina. Adauga untul, potriveste de sare si piper, amesteca bine si gata supa crema de legume.
Reteta de Supa crema de legume
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 8 | portii |
Preparare: | 20 | minute |
Gatire: | 60 | minute |
Ingredientele retetei de Supa crema de legume
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 300 grame Ceapa 4 cepe
- 200 grame Morcovi 3 bucati mai mari
- 600 grame Cartofi albi 6 cartofi
- 300 grame Telina 3 bucati
- 200 grame Ardei gras verde 2-3 bucati
- 10 grame Patrunjel proaspat (cateva frunze)
- 3 litri Apa
- 100 grame Unt 80% grasime
- 10 grame Sare de bucatarie (2 lingurite)
- 3 grame Piper negru un praf de piper
Instructiunile retetei de Supa crema de legume
- Spala si curata legumele.
- Rade morcovii pe razatoarea mare.
- Taie ceapa marunt si caleste-o intr-o cratita incapatoare in jumatate din cantitatea de unt pana cand devine lucioasa.
- Adauga morcovii rasi si caleste pana cand se inmoaie usor.
- Adauga si restul de legume: cartofii si telina taiate cubulete, ardeiul gras taiat in felii si frunzele de patrunjel.
- Adauga apa cat sa acopere bine toate legumele si lasa la fiert 45 minute-o ora, la foc mic, cat sa fie bine fierte toate legumele.
- Ia de pe foc, si pune toate legumele fierte in blender impreuna cu suficienta zeama de la legume si paseaza pana cand rezulta o crema.
- Zeama ramasa de la legume pune-o deoparte.
- Pune din nou in cratita legumele pasate, completeaza cu zeama de legume atat cat este necesar ca sa iti placa consistenta si lasa pe foc sa mai dea cateva clocote.
- Ia de pe foc, adauga untul ramas, potriveste de sare si piper si amesteca bine.
- Pentru servire, pune supa crema de legume in boluri de supa si savureaza!
Notitele retetei de Supa crema de legume
Poti decora supa crema de legume cu o lingurita de smantana pusa in mijlocul bolului si cu un betisor, treci prin smantana in forma de cerc.
Poti consuma supa impreuna cu o portie de crutoane, reteta aici.