Supa crema de linte

Supa crema de linte este o supa incredibil de gustoasa si cat se poate de satioasa. Asociata cu condimentele corecte, supa crema de linte se transforma intr-o reala delicatesa. Aceasta supa se potriveste perfect in asociere cu chimen si menta proaspata, de aceea este bine sa respecti pe cat se poate cantitatile din reteta mai ales la condimente. De exemplu, daca pui prea mult chimen, supa poate avea o tenta amaruie iar daca pui prea putin, nu va avea aroma care trebuie. Menta este si ea importanta pentru ca ii confera supei o prospetime incredibila.

Supa crema de linte se serveste cu crutoane, reteta aici.

Reteta de Supa crema de linte

Supa crema de linte
Vote: 1
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 10 portii
Preparare: 15 minute
Gatire: 40 minute

Ingredientele retetei de Supa crema de linte

Cantitati de ingrediente pentru: portii
  • 800 grame Linte rosie sau verde
  • 400 grame Ceapa 
  • 300 grame Telina 
  • 300 grame Morcovi 
  • 2 litri Supa de carne sau de legume
  • 10 grame Chimen seminte 
  • 10 grame Sare de bucatarie 
  • 10 grame Piper negru 
  • 130 grame Unt 80% grasime 
  • 20 grame Menta proaspata 

Instructiunile retetei de Supa crema de linte

  1. Spala lintea in 2-3 ape si pune la inmuiat in apa rece pentru cateva ore sau chiar peste noapte. Apa trebuie sa o acopere cu cateva degete pentru ca lintea se umfla.
  2. Curata legumele: ceapa, telina, morcovii. Taie ceapa marunt iar legumele in bucati potrivite.
  3. Caleste ceapa in putin unt si adauga legumele. Caleste-le pana cand se inmoaie usor.
  4. Pune si lintea, caleste putin apoi adauga supa. Daca nu ai supa, inlocuieste cu apa.
  5. Adauga chimenul, sare dupa gust, un praf generos de piper si lasa totul la fiert 30-40 minute, pana cand sunt bine fierte toate legumele, inclusiv lintea.
  6. Ia oala de pe foc si las-o 2-3 minute. Pune totul in blender, cu tot cu supa rezultata, adauga untul, sare dupa gust daca mai este necesar si menta bine spalata.
  7. Paseaza bine pana cand rezulta o crema fina, cu consistenta fluida. Daca supa crema de linte este prea groasa, poti adauga apa fiarta pana cand ajungi la consistenta dorita. Oricum, ia in calcul ca se mai ingroasa putin dupa racire.
  8. Serveste cu o portie de crutoane.

Notitele retetei de Supa crema de linte

O alta varianta foarte interesanta a supei crema de linte, am gasit aici.

2 Comentarii

  1. Ramona (Autor articol)

    Ana,
    Mă bucur mult că îți plac și în viitor o sa mai vin cu astfel de rețete.

  2. ana

    Apreciez supele crema a caror retete ni le oferiti ,pentru ca sunt concentrate ,fara carne ,se fac rapid si contin o leguma …principala plus alte legume ….secundare.O supa plina de vitamine.Friptura o fac din ce carne doresc eu,peste,pui,curcan….Mai adaug o salata mare de legume ,si daca mai beau si apa 1,5-2l/zi.,e ok.

Comentarea este inchisa.