Tiramisu la pahar

Tiramisu la pahar, un desert excelent in special vara, pentru ca nu necesita coacere sau alt tratament termic si astfel, gatitul va fi mult mai usor.

Tiramisu in general este foarte versatil iar atunci cand il asamblezi intr-un pahar va rezulta un desert cat se poate de elegant.

Daca doresti o alta forma de prezentare pentru tiramisu, gasesti aici, un tiramisu imbracat in piscoturi.

Reteta de Tiramisu la pahar

Reteta de tiramisu la pahar
Vote: 3
Evaluare: 3.67
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 3 portii
Preparare: 20 minute
Asteptare: 2 ore

Ingredientele retetei de Tiramisu la pahar

Cantitati de ingrediente pentru: portii
  • 200 ml Frisca lichida 
  • 2 buc. Oua 
  • 120 grame Zahar pudra (5 linguri)
  • 250 grame Branza mascarpone 
  • 15 ml Esenta de vanilie 
  • 50 ml Cafea espresso (1 cescuta)
  • 25 grame Zahar (1 lingura pentru indulcit cafeaua)
  • 15 ml Esenta de rom 
  • 150 grame Piscoturi de sampanie 
  • 20 grame Cacao neagra

Instructiunile retetei de Tiramisu la pahar

Preparare:
  1. Prepara frisca conform instructiunilor de pe cutie. Nu este necesar sa fie foarte ferma.
  2. Bate albusurile spuma tare.
  3. Amesteca galbenusurile cu zaharul, apoi incorporeaza branza mascarpone. Adauga si esenta de vanilie.
  4. Adauga frisca peste amestecul rezultat apoi incorporeaza si albusurile. Pune la frigider pana cand prepari cafeaua.
  5. Prepara o cafea tare si indulceste-o cu o lingura de zahar, apoi lasa-o sa se raceasca. Dupa racire, adauga esenta de rom.
  6. Taie piscoturile cubulete apoi scufunda-le scurt in cafea. Scutura excesul de lichid si da-le prin cacao.
    Reteta de tiramisu la pahar
Asamblare tiramisu la pahar:
  1. Pune un strat de crema pe fundul paharului.
  2. Adauga un strat de piscoturi.
    Reteta de tiramisu la pahar
  3. Completeaza cu crema, cat sa le acopere.
  4. Din nou un strat de piscoturi dispuse pe marginea paharului, apoi completeaza si locul gol din centru.
  5. Finiseaza cu crema.
  6. Pune deasupra un sablon apoi presara cacao cu ajutorul unei strecuratori.
  7. Scoate sablonul apoi pune paharul la rece minim 2 ore inainte de servire.