Tocanita de ceapa cu carne de porc

Reteta de tocanita de ceapa cu carne de porc imi este atat de familiara incat am impresia ca am inventat-o eu. Inca din copilarie o consumam cu placere, poate pentru ca are un gust usor dulceag. Insotita de mamaliga si un gogosar murat mancam de nu ma puteam opri.

Problema apare cand trebuie sa tai atata ceapa pentru ca urmeaza o sesiune intensiva de plans si inca nu am reusit sa rezolv aceasta problema. M-am uitat pe internet cam ce trucuri as putea gasi insa doar m-am amuzat teribil: sa iti bagi morcovi in nas?? Sau sa tii un chibrit in gura?? Aprins sau stins??

Totusi am vazut un aparat ca acesta si imi surade ideea, pare o solutie mai fireasca. Daca ai asa ceva, m-as bucura sa imi spui cat de util este…

Reteta de Tocanita de ceapa cu carne de porc

Reteta de tocanita de ceapa cu carne de porc
Vote: 8
Evaluare: 3.38
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 5 portii
Preparare: 20 minute
Gatire: 30 minute

Ingredientele retetei de Tocanita de ceapa cu carne de porc

Cantitati de ingrediente pentru: portii
  • 800 grame Pulpa de porc 
  • 800 grame Ceapa 
  • 45 ml Ulei de floarea soarelui (3 linguri)
  • 100 ml Supa de carne (sau apa)
  • 100 ml Bulion de ardei 
  • 100 ml Bulion de tomate 
  • 1 gram Piper negru (dupa gust)
  • 1 gram Cimbru uscat (dupa gust)
  • 2 grame Sare de bucatarie (dupa gust)
  • Patrunjel (jumatate de legatura)

Instructiunile retetei de Tocanita de ceapa cu carne de porc

  1. Spala pulpa de porc si taie in bucatele potrivit de mici.
  2. Pune uleiul la incins intr-o cratita si adauga bucatele de carne. Lasa-le sa se rumeneasca frumos mai intai la foc mare apoi la foc mai mic.
  3. Curata ceapa si taie marunt.
  4. Adauga peste carne in cratita si caleste totul pana cand devine ceapa translucida.
  5. Daca si-a lasat multa zeama carnea, o poti scoate, scurge zeama (dar nu o arunca), mai adauga putin ulei si caleste ceapa in voie si ulterior adaugi carnea.
  6. Cand ceapa este bine calita, adauga carnea (daca le-ai calit separat) si putina zeama (un pahar) de la carne sau apa.
  7. Adauga si bulionul de ardei si de tomate, condimentele (piper, cimbru, sare) si lasa pe foc, fara capac pana cand scade sosul (cam 20 minute sau pana cand ceapa este moale).
  8. Serveste cu patrunjel proaspat taiat marunt si cu o buna bucata de mamaliga fierbinte! Si putin gogosar murat...

10 Comentarii

  1. mosneagul

    Spala ceapa dupa ce o cureti. Nu mai ustura. Plus ca nu se taie ceapa cu capul aplecat peste ea si nici stand pe scaun. Ceapa se taie din picioare.

  2. Bogdan Jurca

    Eu pentru gust cand am calit ceapa am adaugat si 2 catei de usturoi taiati marunt…sosul de rosii si ardei a fost facut acasa…a iesit ceva extraordinar…

  3. Katta

    La punctul ‘5’ din lista, e gresit.
    „Daca si-a lasat multa zeama ceapa, nu carnea”… ;)
    Pofta multa si putin efort dupa.

  4. Roxana P

    O soluție ar fi sa stai cu apa în gura atâta timp cât toci ceapa am încercat și merge …. mulțumim pentru rețetă chiar acum intru în bucătărie și gătesc renumita tocanita de ceapa????

    1. Ramona (Autor articol)

      Ha! Am sa incerc Roxana, multumesc pentru pont!
      Cum a iesit tocanita?

    2. Natalia

      Miglior raspuns???

  5. Angi

    Foarte bun aparatul acela! Il am eu?Pacat ca nu poti toca mai mult de o ceapa cu el,la o tocanita ce ceapa nu poti sta sa toci cu aparatul…o zi buna?Multumim pentru reteta

    1. Marius

      Problema nu este la nas,ci la ochi..in concluzie exista in comerț ochelari pentru Bucătărie s-au in cazul meu ochelari de soare,toci ciapa fără probleme !!

      1. Ramona (Autor articol)

        Marius, tai ceapa cu ochelarii de soare la ochi???

    2. Ramona (Autor articol)

      E…multumesc Angi! Mi-am luat si eu aparatul si e foarte bun…daca vrei sa tai doar o ceapa :)

Comentarea este inchisa.