Tort cu gelatina si portocale

O reteta economica de tort cu gelatina si portocale cu aspect sofisticat si usor de facut. Trebuie doar sa ai rabdare pana ce se incheaga gelatina dar rezultatul va fi pe masura asteptarilor. Iti sugerez sa iei portocale sau mandarine cu frunze, vor face minuni la decor, asta fara costuri suplimentare :) Doar am zis ca este economic…

Reteta de Tort cu gelatina si portocale

Tort cu gelatina si portocale
Vote: 1
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 8 portii
Preparare: 15 minute
Gatire: 40 minute
Asteptare: 4 ore

Ingredientele retetei de Tort cu gelatina si portocale

Cantitati de ingrediente pentru: portii
Pentru blat:
  • 1 buc. Portocale 
  • 2 buc. Oua 
  • 150 grame Zahar 
  • 80 grame Unt 80% grasime 
  • 300 grame Faina de grau 
  • 1 plic Praf de copt 
  • 50 grame Miez de nuca 
Pentru jeleu:
  • 1 litru Apa 
  • 200 ml Suc de portocale 
  • 250 ml Sirop de trandafiri (sau alt sirop foarte aromat)
  • 2 linguri Esenta de portocale 
  • 5 linguri Zeama de sfecla rosie (sau alt colorant)
  • 3 plicuri Gelatina (fiecare plic incheaga 0.5 l de lichid)

Instructiunile retetei de Tort cu gelatina si portocale

Pentru blat:
  1. Rade coaja de la portocala si stoarce sucul acesteia. Lasa untul la temperatura camerei.
  2. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si tapeteaza o forma pentru tort, cu peretii detasabili.
  3. Amesteca cu mixerul ouale cu zaharul si untul moale, pana se spumeaza putin, apoi adauga coaja rasa si sucul de la o portocala.
  4. Incorporeaza faina, praful de copt si miezul de nuca.
  5. Pune la cuptor pentru 30 minute apoi verifica cu scobitoarea.
  6. Scoate blatul din cuptor si lasa-l la racit, fara a scoate din forma.
Pentru jeleu:
  1. Din litrul de apa, pastreaza cat este necesar pentru prepararea gelatinei.
  2. Amesteca bine restul de ingrediente, inclusiv colorantul. Daca consideri ca nu este suficient de dulce (in functie de sirop), suplimenteaza cu sirop sau adauga zahar dar dizolvat in lichid.
  3. Prepara gelatina conform instructiunilor, apoi incorporeaza in lichidul pentru jeleu.
  4. Toarna lichidul peste tort si pune la frigider pana la inchegarea completa.
Pentru ornament:
  1. Scoate tortul din forma cu atentie, cand vei desface clema formei de copt, este posibil sa apara o mica fisura in jeleu. Daca se intampla asta, cu un cutit ascutit, desfa usor pe margini.
  2. Pune tortul pe un platou si decoreaza cu felii de portocale si cateva frunze de mandarine.
  3. Serveste cu placere!
  4. Tort cu gelatina si portocale

Comentezi?