Tort Dukan de dovleac si ciocolata

Aveam un dovleac gigant si o dieta de tinut. O mare pofta de dulciuri, in special ciocolata. Astfel a luat nastere reteta de tort Dukan de dovleac si ciocolata. Avantaje: poti face un desert care sa te tina multe zile, fara sa gatesti zilnic. Poti consuma o portie suficient de mare astfel incat sa incluzi si portia de tarate de ovaz zilnica si in plus, este satios.

Eu pun dovleacul la cuptor inainte de a-l taia, cat sa se inmoaie putin coaja, apoi se taie usor.

Reteta de Tort Dukan de dovleac si ciocolata

Reteta de tort Dukan de dovleac si ciocolata
Vote: 4
Evaluare: 4.75
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 8 portii
Preparare: 30 minute
Gatire: 40 minute

Ingredientele retetei de Tort Dukan de dovleac si ciocolata

Cantitati de ingrediente pentru: portii
Reteta pentru blat:
  • 1700 grame Dovleac placintar (copt, ras)
  • 4 buc. Oua 
  • 6 linguri Tarate de ovaz 
  • 6 linguri Indulcitor Eritrit 
  • 10 linguri Indulcitor Clio pudra 
  • 1 lingurita Esenta de vanilie 
Reteta pentru crema:
  • 750 grame Branza crema degresata 
  • 2 buc. Galbenus de ou 
  • 3 linguri Indulcitor Eritrit 
  • 4 linguri Indulcitor Clio pudra 
  • 1 lingurita Esenta de rom 
  • 50 grame Cacao degresata (7 linguri)

Instructiunile retetei de Tort Dukan de dovleac si ciocolata

Pentru blat:
  1. Rade dovleacul copt pe razatoarea mare.
  2. Separa albusurile de galbenusuri si bate albusurile spuma.
  3. Amesteca galbenusurile cu taratele, indulcitorii si esenta de vanilie, apoi incorporeaza in dovleacul ras.
  4. Adauga si albusurile spuma, amestecand usor, de sus in jos.
  5. Captuseste cu hartie de copt o tava pentru tort, adauga toata compozitia si pune in cuptorul incins timp de 40 minute, la 180 grade C. Poti lasa mai mult de 40 minute, in functie de cuptor. Blatul trebuie sa fie bine legat si ferm.
  6. Cand este gata, lasa la racit in forma si prepara crema.
Pentru crema:
  1. Amesteca branza cu galbenusurile de ou, indulcitorii si esenta de rom cu ajutorul unui mixer pana cand obtii o compozitie omogena si foarte fina.
  2. Incorporeaza si cacao apoi amesteca pana cand se omogenizeaza bine.
Asamblare:
  1. Scoate blatul din forma si extrage cu grija hartia de copt.
  2. Intinde crema uniform, pe toata suprafata blatului.
  3. Pentru ornament eu am folosit Cavit Junior fara zahar razuit-aveam prin casa si eram in pana de idei despre ornamentare :)

5 Comentarii

  1. Cristina

    Pe bune cantitatea de dovleac este mult mult prea mare….eu am pus decat 800 g si asa blatul abia se coace ….si am un cuptor foarte bun am facut atatea prajituri si torturi…..undeva reteta nu e bine….

    1. Ramona (Autor articol)

      Cristina, ce dimensiune are tava in care l-ai copt? Eu am o tava mai mare, astfel stratul de dovleac nu este foarte gros. Dovleacul este copt dinainte. La cuptor doar se mai leaga.

  2. Mihaela

    Buna seara! Am respectat intocmai cantitatile, mai putin indulcitorii, mi s-a parut o cantitate foarte mare, mai ales ca dovleacul e dulce,dar dupa 40 min.de coacere blatul meu n-a fost deloc ferm si legat, ba dimpotriva…l-am pus din nou la cuptor, sa vedem poate, poate…

    1. Ramona (Autor articol)

      Mihaela, in functie de cuptor, poate sa dureze mai mult. Mai lasa la copt, da cuptorul ceva ma tare.

  3. Anca

    Delicios!!! Tocmai am mancat o felie :)

Comentarea este inchisa.