Tort Dukan de iaurt si limete

Acest tort Dukan de iaurt si limete este foarte racoritor si aromat. Simplu de facut, cu aspect deosebit, este potrivit pentru orice masa festiva. Cine nu stie ca este dietetic nu va simti diferenta fata de un tort obisnuit ;-)

Reteta de Tort Dukan de iaurt si limete

Tort Dukan de iaurt si limete
Vote: 4
Evaluare: 4.75
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 8 portii
Preparare: 20 minute
Gatire: 60 minute
Asteptare: 1-4 ore

Ingredientele retetei de Tort Dukan de iaurt si limete

Cantitati de ingrediente pentru: portii
Pentru blat
  • 2 buc. Oua 
  • 4 linguri Dovleac placintar fiert si taiat cubulete
  • 1 lingura Esenta fructe de padure 
  • 2 picaturi Esenta de menta 
  • 8 linguri Tarate de ovaz 
  • dupa gust Indulcitor Clio lichid 
Pentru crema
  • 900 grame Iaurt degresat 
  • 250 grame Branza crema degresata 
  • 3 buc. Limete (lamaie verde)
  • 1 lingurita Esenta de rom 
  • 30 grame Gelatina (2 plicuri)
  • dupa gust Indulcitor Clio lichid 

Instructiunile retetei de Tort Dukan de iaurt si limete

Pentru blat
  1. Incalzeste cuptorul la 180 grade celsius si tapeteaza cu hartie de copt o forma pentru tort cu pereti detasabili.
  2. Amesteca cu un tel ouale cu dovleacul, adauga indulcitorul si esentele, apoi taratele. Se poate si fara dovleac insa va avea o alta consistenta, mai uscata.
  3. Pune compozitia in cuptorul incins pentru 40 minute. Dupa coacere, lasa-l la racit in forma de copt.
Pentru crema
  1. Pregateste gelatina conform instructiunilor de pe plic.
  2. Amesteca iaurtul cu branza, esenta, indulcitorul si zeama de la 2 limete (cea de a treia limeta ramane pentru ornat).
  3. Adauga gelatina in crema, amesteca si pune compozitia peste blatul racit, in forma. Nu iti face griji ca trebuie sa lucrezi rapid cu crema care are gelatina incorporata pentru ca dureaza suficient de mult pana cand se va intari.
Pentru ornat
  1. Scoate tortul din forma si cu atentie indeparteaza hartia de copt. Taie felii foarte subtiri din limeta ramasa apoi fa o crestatura fiecarei felii pana la jumatate si adauga-le peste tort usor rasucite.
  2. Pune-l la frigider pana cand se incheaga (in functie de gelatina folosita, poate sa dureze mai multe ore).

Notitele retetei de Tort Dukan de iaurt si limete

In cazul in care s-a intamplat ceva cu gelatina si nu se incheaga compozitia, pune in cupe de inghetata sau pahare de cocktail un strat din blat pe care il tai cubulete, apoi crema si decoreaza cu felii de limete.Tort Dukan de iaurt si limete

10 Comentarii

  1. Andreea

    Este permis Dovleacul? … Eu stiam ca nu…nici la PP nici la PL…

    1. Ramona (Autor articol)

      Este permis, ca si celelalte legume in cantitati mici. Este slab caloric.

  2. Alina Vatav

    O livrare in TM, se poate? :)

    1. Depozitul de Retete

      Mmm, desigur! :-D

  3. Lusiana Lucy
  4. Iulian Popescu

    arata bine prajitura asta

  5. violeta

    Ma scuzati dar praf de copt nu se pune la blat?

    1. Ramona (Autor articol)

      Buna Violeta,
      Nu este necesar praful de copt pentru ca albusurile nu se bat separat iar blatul are o consistenta densa, ca de briosa.

  6. Ramona (Autor articol)

    Ma bucur ca iti place, a fost foarte apreciat si la noi…

  7. Camelia Tirtau

    …l-am bifat…usor si buuuun !!!

Comentezi?