Varza calita Dukan

Varza calita este una din retetele copilariei pentru mine. Imi place tinuta la cuptor pentru mai mult timp, astfel incat sa scada si gustul sa fie cat mai concentrat. Am descoperit ca e mai buna asa inca de mic, cand maica-mea o punea in cuptor la foc mic inainte sa plece la munca si imi spunea „Opreste si tu focul la varza cand e gata!” – iar eu, bineinteles, saream ca ars sa opresc focul la varza cand auzeam cheia in usa la intoarcerea ei; Apoi ii apaream in fata cu un zambet extra-larg, de categoria Garfield, si cu raspunsul „Am oprit-o cand a fost gata„…

Acum s-au inventat cuptoarele cu ceas, care se opresc singure, asa ca nu mai tin atatea ore varza calita in cuptor, dar tot am grija sa o scad suficient – si iese delicioasa!

Reteta de Varza calita Dukan

Varza calita Dukan
Vote: 2
Evaluare: 4
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 6-8 persoane
Preparare: 1 ora
Gatire: 1 ora

Ingredientele retetei de Varza calita Dukan

Cantitati de ingrediente pentru: persoane
  • 2 buc. Varza murata 
  • 200 grame Bulion de tomate 
  • 2 legaturi Marar 
  • 1 lingura Ienibahar macinat 
  • 5 buc. Foi de dafin 
  • 1 buc. Ardei iute rosu optional

Instructiunile retetei de Varza calita Dukan

  1. Pune varza la desarat in apa calda. Functioneaza mai repede cu apa calda. Schimba apa de 3-4 ori.
  2. Cand este gata, taie cat poti de subtire, sub forma de fideluta dar elimina cotoarele. Eu o tai la robot, ca este mult mai rapid.
  3. Caleste varza intr-o cratita la foc mediu, pana cand se mai inmoaie. Amesteca din cand in cand.
  4. Amesteca bulionul cu 100 ml. de apa si ienibaharul, apoi toarna-l peste varza.
  5. Taie felii foarte fine ardeiul iute si adauga-l in varza. Atentie, daca ai un ardei extrem de iute, pune doar cateva feliute sau nu mai pune deloc, decat sa risti sa nu o poti manca apoi.
  6. Adauga mararul taiat marunt, amesteca bine, adauga foile de dafin si pune la cuptor intr-o tava cat mai intinsa, pentru minim o ora. Este important sa pui varza in tava cat mai intinsa pentru a se evapora lichidul.
  7. In acest interval, mai scoate tava din cuptor si amesteca din cand in cand. Stratul de deasupra se usuca repede si de aceea varza trebuie amestecata pentru a se uniformiza pe toata suprafata.
  8. Este gata cand s-a uscat bine si bonus, a mai ramas si foarte putina. :)

2 Comentarii

  1. Alexandru Ovidiu MoiseAlexandru Ovidiu Moise

    It is pure old-style, oven-baked, amazingly tasty… cabbage Lusiana Lucy :-)

    Raspunde
  2. Lusiana LucyLusiana Lucy

    What is it …lchicken? Alexandru ..?

    Raspunde

Comentezi?