Aperitiv cu fileuri de cod

Iata un aperitiv simplu si delicios pe baza de file de cod, maioneza, pere si boabe de struguri, asezonat cu lamaie, dafin si iehibahar. Vezi mai jos ingredientele si explicatiile, iar in continuare filmul complet cu prepararea retetei:


Reteta de Aperitiv cu fileuri de cod

Aperitiv cu fileuri de cod
Vote: 2
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 9 portii
Preparare: 20 minute

Ingredientele retetei de Aperitiv cu fileuri de cod

Cantitati de ingrediente pentru: portii
  • 450 grame File de cod (3 fileuri)
  • 50 grame Maioneza (2-3 linguri)
  • 2 buc. Pere 
  • 90 grame Struguri albi (18 - 20 de boabe)
  • 15 grame Otet din vin (2 linguri)
  • 3 buc. Foi de dafin 
  • 10 grame Sare de bucatarie (1 lingurita)
  • Zeama de lamaie (dupa gust)
  • Ienibahar boabe (dupa gust)
  • Piper negru (boabe, dupa gust)

Instructiunile retetei de Aperitiv cu fileuri de cod

  1. Pune la fiert intr-o cratita 1 l apă si adaugă o linguriță de sare, 2-3 linguri de oțet, 3 foi de dafin, boabe de ienibahar și piper, zeama de la o jumătate de lămâie. Lasă să fiarbă 5 minute
  2. Redu focul și pune fileurile de cod la fiert. Lasă la fiert 2-3 minute
    Aperitiv cu fileuri de cod
  3. Scoate fileurile pe o farfurie și lasă-le la răcit
  4. Spala perele și lasa-le cu coajă. Taie rondele si asaza-le pe un platou; stropeste-le cu zeamă de lămâie
  5. Porționeaza fileurile de cod și asaza-le pe feliile de pară, apoi pune pe fiecare bucata de file de cod câte o jumătate de linguriță de maioneză
    Aperitiv cu fileuri de cod
  6. Decoreaza cu boabe de strugure alb și răzătură de lime
  7. Servește rece!