Iata un aperitiv simplu si delicios pe baza de file de cod, maioneza, pere si boabe de struguri, asezonat cu lamaie, dafin si iehibahar. Vezi mai jos ingredientele si explicatiile, iar in continuare filmul complet cu prepararea retetei:
Reteta de Aperitiv cu fileuri de cod
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 9 | portii |
Preparare: | 20 | minute |
Ingredientele retetei de Aperitiv cu fileuri de cod
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 450 grame File de cod (3 fileuri)
- 50 grame Maioneza (2-3 linguri)
- 2 buc. Pere
- 90 grame Struguri albi (18 - 20 de boabe)
- 15 grame Otet din vin (2 linguri)
- 3 buc. Foi de dafin
- 10 grame Sare de bucatarie (1 lingurita)
- Zeama de lamaie (dupa gust)
- Ienibahar boabe (dupa gust)
- Piper negru (boabe, dupa gust)
Instructiunile retetei de Aperitiv cu fileuri de cod
- Pune la fiert intr-o cratita 1 l apă si adaugă o linguriță de sare, 2-3 linguri de oțet, 3 foi de dafin, boabe de ienibahar și piper, zeama de la o jumătate de lămâie. Lasă să fiarbă 5 minute
- Redu focul și pune fileurile de cod la fiert. Lasă la fiert 2-3 minute
- Scoate fileurile pe o farfurie și lasă-le la răcit
- Spala perele și lasa-le cu coajă. Taie rondele si asaza-le pe un platou; stropeste-le cu zeamă de lămâie
- Porționeaza fileurile de cod și asaza-le pe feliile de pară, apoi pune pe fiecare bucata de file de cod câte o jumătate de linguriță de maioneză
- Decoreaza cu boabe de strugure alb și răzătură de lime
- Servește rece!